Onder de noemer ‘Troeven van de Zorg’ brengen we de sector dichter bij de mensen en vertellen we het positieve verhaal van zorg en welzijn.
Iedere week zetten we een deelnemende organisatie in de kijker en gaan we troeven jagen. Ontdek er hieronder al drie.

Ontdek hier alle andere organisaties. Kom het allemaal ontdekken op zondag 17 maart!

VillaVip

Zorg is … warm, inclusief en innovatief

Een VillaVip is een hedendaagse, fijne en kleinschalige woning waar 10 volwassenen met een beperking samenwonen met een zorgkoppel. In een VillaVip is het in de eerste plaats gezellig vertoeven. De bewoners leven er volgens hun eigen ritme, interesses en passies. Samen met het zorgkoppel bouwen ze er aan een gezellige thuis. Persoonlijke aandacht en veel liefde staan centraal in elke woning. We kiezen steevast voor kleinschaligheid in onze projecten. Hierdoor verloopt de communicatie en ondersteuning er een stuk eenvoudiger.
Bij VillaVip kom je echt thuis.
Ga eens op troevenjacht bij één van de huizen in VillaVip Diepenbeek, VillaVip Brugge, VillaVip Middelkerke of VillaVip Bredene tijdens Dag van de Zorg op zondag 17 maart!

Cadix ZNA en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius

Zorg is … ambitieus

Bij Cadix ZNA en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincencius zijn ze ambiteus op en naast Dag van de Zorg!
Het wordt een dag vol inspiratie en plezier! Met boeiende lezingen over de nieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg, een blik achter de schermen tijdens fascinerende rondleidingen en een interactieve markt waarbij jong en oud kunnen doen, zien en beleven! Mis deze kans niet om meer te leren over de zorgsector en het ziekenhuis van dichtbij te ervaren! Of kom van het overweldigende uitzicht genieten op de 16de verdieping!

Psychiatrisch Ziekenhuis Ariadne

Zorg is … duurzaam

Maak kennis met het zorgaanbod bij Psychiatrisch Centrum Ariadne via workshops en inhoudelijke lezingen. Ze lichten je graag hun duurzame toekomstplannen toe rond de verdere uitbouw van zorgen en werken in een groene parkomgeving. Ontdek het domein op eigen tempo via een bewegwijzerde wandeling en maak kennis met het nieuwe project ‘Kunst op voorschrift’ in samenwerking met erfgoedcel Denderland.

AZ Delta

Zorg is … innovatief 

Tijdens Dag van de Zorg zet AZ Delta graag de deuren van hun campus in Torhout open. Ontdek als bezoeker hoe ze hier elke dag persoonlijke zorg aanbieden. De medische teams tonen je het uitgebreide zorgaanbod en hun allernieuwste onderzoekstechnieken. De specialisten staan je graag te woord en nemen je mee op ontdekking achter de schermen.

Ontdek hoe ze de campus de komende jaren zullen uitbouwen of volg het kind- en gezinsvriendelijk parcours tijdens Dag van de Zorg op zondag 17 maart! Inschrijven is verplicht.

Revalidatiecentrum Buggenhout

Zorg is … inteam

Revalidatiecentrum Buggenhout is een Centrum voor Ambulante Revalidatie (CAR) dat via multidisciplinaire diagnostiek en behandeling ondersteuning biedt aan kinderen met ontwikkelingsstoornissen en kinderen en volwassenen met een hersenletsel.

Bij Revalidatiecentrum Buggenhout wordt zorgverlening steevast geboden door een multidisciplinair team dat interdisciplinair samenwerkt. Rond iedere zorggebruiker vormt zich een eigen team dat samen aan het zorgplan werkt dat samen met de zorggebruiker en diens context wordt afgesproken. Het voltallige team bestaat uit 45 medewerkers, waarvan 35 therapeutische medewerkers. Een relatief klein en ‘intiem’ team dus. Er heerst een fijne groepsdynamiek en zeer veel collegialiteit. Deze collegialiteit vormt één van de belangrijkste wapens tegen de dikwijls hoge werkdruk en zorgt er ook voor dat de zorggebruikers een warm gevoel krijgen tijdens hun traject.

Dagopvang Cado van Zorgbedrijf Meetjesland

Zorg is … dichtbij

Dagopvang Cado is centraal gelegen in de gemeente Maldegem. Zij zijn er voor de inwoners van Maldegem. Door de samenwerking met de Minder Mobiele Centrale van Maldegem kunnen zij aangepast vervoer van en naar de dagopvang voorzien. Het activiteitenaanbod bij Cado wordt afgestemd op basis van de wensen van de klanten. Ze gaan op zoek naar uitstappen of activiteiten die in de buurt worden aangeboden en waarbij ze kunnen aansluiten. Gezellig dichtbij dus.

Ontdek ook onze 2 andere locaties die deelnemen aan Dag van de Zorg:

WZC Ten Oudenvoorde & thuiszorg Evergem

MPC Sint-Franciscus

Zorg is … geïntegreerd

Het MPC Sint-Franciscus is een innovatieve, sociale en familiale zorgonderneming. Ze bieden professionele begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking vanuit hedendaagse franciscaanse waarden verbinden, gelijkwaardigheid en respect. Wij lichten graag 1 van hun vele troeven uit. In de klaswerkingen bijvoorbeeld werken ze geïntegreerd samen met verschillende disciplines: leerkrachten, begeleiders, therapeuten.
Alsook met anderen: ouders, zelfstandige therapeuten, medische dienst, ziekenhuis Inkendaal, firma’s,…

De Klokke vzw

Zorg is … inclusief

Bij De Klokke geloven ze in de kracht van mensen, iedereen moet de kans krijgen om zijn talenten zoveel mogelijk te ontplooien, dus ook mensen met een beperking.

De Klokke wil een inclusieve samenleving tot stand brengen die een voelbaar verschil maakt voor volwassenen met een beperking. Zij stimuleren ze in hun groei en bieden ze alle ruimte om op een actieve en kwalitatieve manier deel te nemen aan het leven. Concreet doen ze dat via woon- en dagondersteuning op maat op verschillende plaatsen in de ruime regio van het Waasland.

De Klokke bouwt aan een gemeenschap waar zorg, integriteit en vriendschap hand in hand gaan. Zij geloven in de kracht van mensen en zijn ervan overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om zijn talenten zoveel mogelijk te ontplooien, dus ook mensen met een beperking.

AZ Sint-Lucas

Zorg is … warm, innovatief en dichtbij

AZ Sint-Lucas is een warm ziekenhuis in hartje Gent. Het open karakter, moderne infrastructuur en collegiale werkomgeving zorgen ervoor dat het hier aangenaam werken is.

  • Ze bieden warme zorg die verder gaat dan alleen de medische behandeling.
  • Op de intensieve zorgen werkt het ziekenhuis met geavanceerde technologieën en een team dat gedreven is door vooruitgang.
  • Alles is hier zo nabij. Na het werk kan je hier een wandeling maken, shoppen en genieten van een terrasje.

WZC OLV Roosdaal

Zorg is … warm, inteam en dichtbij

Het woonzorgcentrum vindt het belangrijk om een WARME thuis te creëren voor de bewoners, maar ook voor de medewerkers. Jezelf kunnen zijn en je thuis voelen in het TEAM is wat bijdraagt tot de huiselijke sfeer van het woonzorgcentrum. Deze warme thuis is gelegen in een landelijke gemeente in het pajottenland. Door het woonzorgcentrum open te stellen voor iedereen, lokale vrijwilligers, samenwerkingen met de seniorenraad brengen zij niet alleen de bewoners DICHT BIJ het dagelijkse leven in de gemeente, maar brengen zij ook de inwoners van de gemeente DICHT BIJ onze bewoners.

WZC De Winde

Zorg is … warm en inteam

Met een warm hart luistert WZC De Winde naar het verhaal achter de persoon. De gezelligheid in huis straalt warmte uit waar bewoners en personeel naar op zoek zijn. Ze creëren er een thuis. Bewoners en personeel krijgen een warm onthaal, wat het gevoel geeft welkom te zijn.

De familie is onze meest invloedrijke bondgenoot. Zij zijn partner in de zorg voor de bewoner. Zij zijn hun klankbord en onze voelsprieten. We omarmen de familie en werken samen aan het verhaal van de bewoner. Samen met familie, is alles bespreekbaar maken als één team naast de bewoner,. Als er beslissingen genomen moeten worden of als er iets belangrijks gebeurt, is hun inbreng ook belangrijk.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.