FAQ – Veel gestelde vragen

Jij hebt een vraag? Hieronder vind je vast een antwoord. Blijf je toch nog zitten met een onbeantwoorde vraag, stuur dan gerust je vraag door naar info@dagvandezorg.be. We antwoorden zo snel mogelijk.

Dag van de Zorg is een grootschalige opendeurdag van zorg- en welzijnsvoorzieningen en van onderwijsinstellingen, onderzoekscentra en bedrijven actief in de gezondheidszorg. Een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van zorg en welzijn anno 2024.

Ja, een bezoek aan de deelnemende organisaties en bedrijven is helemaal gratis.

Ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, woonzorgcentra, gehandicaptenvoorzieningen, revalidatiecentra, OCMW’s, onderwijsinstellingen en vele andere organisaties actief in de de zorg- en welzijnssector. De volledige lijst van de deelnemers vindt u hier.

De lijst met deelnemende organisaties vindt u hier. U vindt hier dan ook alle informatie over wat er te beleven valt op elke locatie. We maken ook een magazine inMotion met het volledige programma en achtergrondinformatie over Dag van de Zorg. Het magazine verschijnt begin maart en wordt verspreid via:

– Deelnemerde organisaties aan de opendeurdag;
– Een apotheker in jouw buurt;
– Vdk bankkantoren;
– Liantis kantoren;
– Goed Thuiszorgwinkels;
– Sponsors;
– Mailing naar zorg- & welzijnsvoorzieningen/beleidsmakers, pers & media/toeleveranciers & bedrijven actief in de sector (± 7.500);
– Op aanvraag (via karlien@dagvandezorg.be).

De deelnemende voorzieningen en bedrijven openen hun deuren van 10 tot 17 uur.
Als een organisatie hiervan afwijkt, wordt dat duidelijk aangegeven bij de informatie over deze voorziening.

Neen, in de meeste gevallen hoeft u niet vooraf in te schrijven.
Moet in een bepaalde voorziening uitzonderlijk toch vooraf ingeschreven worden, dan wordt dat duidelijk aangegeven bij de informatie van deze voorziening in het programma.

Kinderen zijn van harte welkom! Dag van de Zorg is een gezinsdag voor groot en klein. Veel deelnemende organisaties hebben voor de gelegenheid zelfs een extra aanbod op kindermaat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.