Dag van de Zorg

Campagne 2021: aan iedereen die zorgt … ik hou van u

Dit jaar geen opendeurdag omwille van de Corona-pandemie maar wel een feestdag voor de mensen van de zorg. Met de campagne “ik hou van u” brengen we een ode aan iedereen die zorgt. Zowel de professionele zorgverlener als de vrijwilligers en de mantelzorgers krijgen alle aandacht die ze verdienen.

We starten tijdens de Week van de Zorg op maandag 15 maart en eindigen met de feestdag Dag van de Zorg op zondag 21 maart. We doen dat door te informeren en te verbinden. We gaan zingen, babbelen, elkaar ontmoeten en zoveel meer. Kortom, we maken er een echt feest van!

De campagne wordt gecoverd door VRT (radio en televisie), pers en media, op sociale media en met een spotcampagne op de regionale zenders.

Wat valt er te beleven op Dag van de Zorg?
  • De Zorg- en Welzijnssector zingt massaal het nummer “ik hou van u” van Noordkaap in hun bubbel.
  • Verschillende muzikanten gaan op bezoek bij zorgorganisaties met hun cover van “Ik hou van u”.
  • Joris Hessels en Dominique Van Malder trekken door Vlaanderen met Blokbusters. Ze maken in totaal 4 uitzendingen. 3 tijdens de Week van de Zorg en sluiten af op Dag van de Zorg 21 maart bij Woonzorgcentrum Gitschotelhof Borgerhout (Zorgbedrijf Antwerpen). Dit doen ze live vanuit de zorglocatie. Uiteraard kan iedereen meegenieten via livestream.
  • Op zondag om 12 uur roepen we de Vlamingen op om vanuit hun deur te zingen en spelen de Vlaamse beiaardiers in alle steden “Ik hou van u”.
  • Op zondagnamiddag gaan de plaatselijke jeugdbewegingen op zangtour. Misschien komen ze ook wel langs bij jullie.

Volg ons op sociale media en ontdek alle updates. Meer info en programma volgt later.

Naar aanleiding van het Coronavirus werd de jaarlijkse Dag van de Zorg op 15 maart 2020 geannuleerd. Maar ook in 2021 is er geen opendeurdag omwille van de Corona-pandemie.

Op zondag 21 maart 2021 is Dag van de Zorg een feestdag voor de mensen van de zorg. Met de campagne “ik hou van u” brengen we een ode aan iedereen die zorgt. Zowel de professionele zorgverlener als de vrijwilligers en de mantelzorgers krijgen alle aandacht die ze verdienen.

Ontdek hier meer info over de campagne “ik hou van u”.

Wat is Dag van de Zorg?

Dag van de Zorg: een opendeurdag die een unieke blik achter de schermen toont

Dag van de Zorg wil jou, je familie en je vrienden een unieke blik bieden achter de schermen van de zorg- en welzijnssector. Er is voor ieder wat wils: tal van algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dagverzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgwinkels … openen op Dag van de Zorg (3e zondag van maart) hun deuren. Meer dan tweehonderd organisaties in Vlaanderen en Brussel verwelkomen je met open armen!

Dag van de Zorg is er voor het hele gezin. Heel wat locaties voorzien een apart programma voor de allerjongsten met wedstrijden, zoektochten of workshops op kindermaat. Maar ook volwassenen worden niet vergeten: de deelnemende organisaties halen elk jaar alles uit de kast om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dat doen ze door bijzondere tentoonstellingen of concerten te organiseren, rondleidingen te geven, je onder te dompelen in het leven van hun gebruikers of bewoners … Daarnaast kan je bij heel wat organisaties ook terecht voor een hapje en een drankje.

Naar aanleiding van het Coronavirus werd de jaarlijkse Dag van de Zorg op 15 maart 2020 geannuleerd. Wij vinden dit bijzonder jammer voor alle deelnemende organisaties die al maanden bezig waren met de voorbereidingen van hun opendeurdag. Het was een hectische periode en willen nogmaals de helden van de zorg bedanken voor hun inzet.

We gaan er opnieuw met volle moed tegenaan. Op zondag 21 maart 2021 organiseren we de tiende editie van Dag van de Zorg. Een feesteditie waarbij deelnemers van 2020 samen met vele andere organisaties hun deuren zullen openen voor het brede publiek. Coronaproof uiteraard.

Dag van de Zorg: ook voor jouw organisatie

Dag van de Zorg wijst het grote publiek de weg naar tal van algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dagverzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgwinkels … Elk jaar trekken jong en oud naar meer dan tweehonderd deelnemende organisaties om kennis te maken met hun zorgjobs, enthousiaste medewerkers, nieuwe dienstverlening, projecten of gebouwen. En daar kan ook jouw organisatie deel van uitmaken!

Tijdens Dag van de Zorg krijg je als deelnemer de kans om bezoekers een unieke blik achter de schermen te gunnen van jouw organisatie. Door je deuren op 21 maart 2021 mee open te gooien, draag je bij aan een positieve beeldvorming van de zorg- en welzijnssector. Je maakt mensen wegwijs in het brede aanbod en laat hen versteld staan van wat de sector allemaal te bieden heeft.

Bovendien is deze opendeurdag een uitstekend moment om je medewerkers te laten openbloeien en aan de buitenwereld te tonen waar zij elke dag mee bezig zijn. Geen sterkere teambuilding dan samen de organisatie voorstellen waar jullie zo fier op zijn!
Geef jouw patiënten, bewoners, klanten, cliënten en gebruikers de openheid en betrokkenheid die ze verwachten en verdienen door hen uit te nodigen op Dag van de Zorg.

Wil je er als organisatie graag bij zijn in 2021?

Op zondag 21 maart 2021 zetten we zorg en welzijn opnieuw in de kijker.
Inschrijven voor Dag van de Zorg 2021 kan vanaf september.

Wil je toch al een offerte? Stuur ons een e-mail of bel ons op 09 224 06 84.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.