MPC Sint-Franciscus

Centrale Campus en Hoekhuis

Bezoek ons: 13u00 – 17u00

Wijland - De Luwte - Het Hoekhuis - Kleuterwerking

Welkom in onze Geïntegreerde Werking!

Wie zijn we?

Binnen het Begeleidingscentrum Sint-Franciscus geloven wij in het Recht op Onderwijs voor iedereen, ongeacht de specifieke behoeftes. Daarom hebben de Scholen voor Buitengewoon Onderwijs en het Medisch Pedagogisch Centrum de handen in mekaar geslagen: zij bouwden een sterke Geïntegreerde Werking uit.

Wat doen we?

Dit unieke onderwijsaanbod richt zich op kleuters, kinderen en jongeren die een individuele benadering nodig hebben.

Bij ons draait alles om het vinden van een goede balans tussen onderwijs en welzijn, op maat van elk kind en elke jongere.

Onze aanpak legt de nadruk op nauwe communicatie en betrokkenheid van alle belangrijke partners: ouders, leerkrachten, begeleiders, therapeuten en artsen. Samen streven we naar een kwalitatief hoogstaand programma dat afgestemd is op de behoeften van elk kind.

Op wie richten we ons?

Onze werking richt zich op een diverse groep leerlingen:

De Kleuterwerking biedt kleuters met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, met vaak ook een autisme-diagnose, een beschermende maar tegelijk stimulerende omgeving.

Het Wijland en het Hoekhuis richten zich op kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking en eventuele bijkomende medische problematiek.

Voor Het Hoekhuis is de nabijheid van het Revalidatieziekenhuis Inkendaal een extra troef.

– De PAROL-groepen voorzien een aanbod op maat voor kinderen en jongeren met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen in combinatie met een ernstige of diep verstandelijke beperking.

Onze gedreven medewerkers, zowel vanuit de scholen als het Multi Functioneel Centrum, begeleiden de leerlingen gedurende het hele jaar. Ook tijdens de schoolvakanties hebben we een boeiend vakantieaanbod klaarstaan!

Daarnaast bieden we 24/7 kortverblijf aan in De Luwte, voor meisjes en jongens met een verstandelijke beperking in combinatie met (neuro)motorische beperking.

Kortom:

Onze werkingen vormen een plek waar elk kind de kans krijgt om te groeien en te bloeien, ondersteund door een team van toegewijde professionals.

Meer info?

Ontdek meer over onze werking en hoe we kinderen en jongeren met specifieke noden ondersteunen. Neem snel een kijkje op onze website of neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

MPC Sint-Franciscus
Wijland / De Luwte / Kleuterwerking – Lostraat 175 -1760 Roosdaal
Het Hoekhuis – Inkendaalstraat 2 – 1602 Vlezenbeek

https://mpc-sintfranciscus.be

MPC Sint-Franciscus
Centrale Campus en Hoekhuis
Lostraat 175
1760 Roosdaal
053/64 66 66
info@mpc-sintfranciscus.be
https://mpc-sintfranciscus.be