Yes, wij doen mee!

De inschrijvingen voor Dag van de Zorg komen vlot binnen. Ondertussen staat de teller al op meer dan
210 deelnemers. We stellen wekelijks een deelnemer aan de opendeurdag van 15 maart 2020 voor.

We zijn alvast blij dat deze organisaties erbij zijn!

In Harmonie Diest

Wie is In Harmonie?
In Harmonie is een bijzondere groepspraktijk in hartje Diest. Ons team bestaat uit zo’n 20-tal professionals. Je vindt ons in een charmant en beschermd herenhuis. Ieder verhaal wordt hier warm ontvangen en met de grootste zorg omringd.

Eén van onze troeven is onze ruime diversiteit in huis. Je kunt bij ons terecht voor wellness, welzijn, gezondheid en workshops. In Harmonie brengt een leuke mix van klassieke en nieuwe therapievormen.

Op onze website www.huisinharmonie.be ontdek je een overzicht van alle disiciplines: schoonheidsspecialist, masseur, diëtist, psycholoog, loopbaancoach, yogatherpaie, seksuoloog, muziektherapeut, familiaal bemiddelaar,..

Waarom neemt onze groepspraktijk deel aan Dag van de Zorg?
In maart bestaat onze groepspraktijk 1 jaar. Zorg is de kern van wat we doen. Dag van de Zorg is de uitgelezen kans om te vieren wat we al hebben en vooruit te blikken naar waar we naartoe willen. We staan op deze dag extra stil bij vragen zoals:

  • Hoe kunnen we onze zorg nog beter aanpassen aan de noden die leven?
  • Hoe zorgen we er voor dat ons aanbod toegankelijk is voor iedereen? Hoe helpen we drempels wegwerken?
  • Hoe kunnen wij, collega-hulpverleners, onze krachten bundelen zodat wie aanklopt zo snel mogelijk de juiste zorg op maat ontvangt?

Deze vragen beantwoord je niet in je eentje. Graag ontvangen we input van zoveel mogelijk mensen. We nodigen iedereen uit om mee te komen denken en pionieren. We grijpen de kans om te luisteren. Naar wat leeft aan noden en aan krachten.

Wat wil In Harmonie graag tonen op zondag 15 maart 2020?
Op zondag 15 maart stellen we niet alleen ons schitterend herenhuis en ons team voor. We willen ook tonen wat we na één jaar te vieren hebben. Het voorbije jaar heeft ons team niet stilgezeten. We bedachten nieuwe zorginitiatieven en willen jou hiervan laten meegenieten.

Tijdens onze opendeurdag zetten we twee van deze initiatieven in de kijker:

Circle of support
Teveel mensen lopen verloren in het doolhof van de hulpverlening. Daarom ontwikkelde onze groepspraktijkde ‘circle of support‘. Tijdens een ‘circle of support’ ondersteunen we je bij het vinden van de meest geschikte hulp voor jouw noden. Je werkt er rond een afgebakend doel en wordt hierbij bijgestaan door meerdere therapeuten. Op een heel laagdrempelige manier krijg je de kans om kennis te maken met een rijkdom aan therapievormen. Je groeit en ontdekt waar je het meeste een klik bij voelt.

Circle of connection
Niet iedereen heeft voldoende financiele middelen om in individuele sessies te investeren. Door een sterk en voordelig groepsaanbod uit te werken wil In Harmonie helpen voorkomen dat mensen (te lang) in de kou blijven staan. Circle of hope is een groepscirkel waar je wordt geprikkeld en gevoed door 1) andere deelnemers en 2) verschillende therapeuten met verschillende invalshoeken. Circle of connection is een rijkdom aan verbinding die we iedereen toewensen.

Kom onze circles ontdekken tijdens Dag van de Zorg
In Harmonie – Overstraat 2, Diest

Senior Living Group

Tijdens de Dag van de Zorg, op zondag 15 maart 2020, openen zes van onze woonzorgcentra hun deuren voor het publiek om hen kennis te laten maken met de ouderenzorg. Senior Living Group groepeert 120 woonzorgcentra verspreid over het hele land. Ondanks de grootte van de groep behoudt elke voorziening zijn lokale authenticiteit en eigenheid.

Onze visie, “kwaliteit van leven”, is er niet enkel voor bewoners, maar ook voor onze medewerkers, door zorg te dragen voor zij die zorg dragen. Met aandacht voor de work-life balans, correcte remuneratie, opleidingsmogelijkheden en diversiteit. Gedurende de hele dag organiseren we rondleidingen en speed-dates met onze medewerkers, die u hierover met plezier te woord zullen staan. Ook geïnteresseerde vrijwilligers zijn welkom. Daarnaast dragen we innovatie hoog in het vaandel, de groep bevordert het onderzoek en de toepassingen ervan op het gebied van gelukkig ouder worden. Trots stellen we deze projecten dan ook voor op Dag van de Zorg 2020.

Waar kan je op bezoek gaan op zondag 15 maart?
–  Seniorencampus Clarenhof – Guffenslaan 43, 3500 Hasselt
–  Woonzorgcampus De Groene Boog – Jules Vandenbemptlaan 12, 3001 Heverlee
–  Woonzorgcampus Edelweis – Liersesteenweg 165-171, 3130 Begijnendijk
–  Seniorencampus De Witte Bergen – Diestweg 1, 2460 Lichtaart
–  Residentie Het Prieelshof – Dokter Prieelslaan 24, 9340 Oordegem-Lede
–  Woonzorgcampus Wieland – Schellebellestraat 8, 8570 Anzegem

Psychiatrisch Verzorgingstehuis De Ent Torhout


Foto: Op een netwerkevent in het cultureel centrum van Torhout stond een groep bewoners samen met een aantal begeleiders en ’t Roodhof in voor de catering en de bediening!

In 2020 blaast PVT De Ent, psychiatrisch verzorgingstehuis in Torhout, 15 kaarsjes uit. Dat op zich is al reden genoeg om opendeur te houden, maar is meer …

Door een blik achter de schermen te bieden, willen we tonen dat een PVT geen woonzorgcentrum is.  In PVT De Ent ligt de nadruk veel meer op het wonen zélf en in veel mindere mate op het klinische/verzorgende. Bij ons wonen actieve bewoners die zich integreren in het leven van de stad.
Ze zijn Torhoutenaar tussen de Torhoutenaars: gaan wandelen, doen boodschappen of gaan langs bij de kapper, sommigen doen hun was en strijk, anderen gaan naar de markt of gaan mee op reis naar Mallorca, een ander kijkt tv of leest een boek…  Kortom: hier gebeuren vooral gewone dagdagelijkse dingen.  Dit kan allemaal individueel of in groep, zelfstandig of onder begeleiding.

We willen ook benadrukken dat PVT de Ent zeker geen eiland is waar de mensen stranden om vervolgens niet meer weg te geraken.  Sommigen wensen hier te blijven, anderen dromen ervan om ooit terug zelfstandig te wonen.  De dromen en wensen van de bewoners vormen naast hun individuele krachten ook de basis van het traject dat we samen afleggen.

Het streven naar maximaal burgerschap en dat mogelijk maken is één van onze belangrijkste opdrachten .  De ligging van PVT De Ent bij  het centrum van Torhout werkt dan ook enkel in ons voordeel.   We kunnen tal van voorbeelden geven die aantonen dat zich rond de Ent een heus maatschappelijk netwerk bevindt waarop bewoners intekenen.  We willen de dag van de zorg ook aangrijpen om de contacten met buurtbewoners te versterken en in dialoog te gaan met de inwoners van de stad.

In ons streven naar kwaliteit van leven en herstel willen we ook tonen dat een professionele en gemotiveerde 24- uursomkadering de bewoners helpt ondersteunen op de diverse levensdomeinen die de bewoners zélf belangrijk vinden.  Dat kan dus oa. op het vlak van werken zijn, maar even goed op het vlak van vrijetijdsbesteding of gezondheid.  De persoonlijke relatie met de begeleiding is daarbij een heel belangrijke schakel omdat het de bewoners zijn die kiezen op welke vlakken zij ondersteuning wensen.

PVT De Ent is ook een fijne werkplek.  Dat gaan bezoekers op de Dag van de Zorg zeker merken.

Waar kan je op bezoek gaan op zondag 15 maart?
PVT De Ent
Aartrijkestraat 60a, 8820 Torhout

AZ Nikolaas en AZ Lokeren