#dagvandezorg
#weekvandezorg
#zorgwerkt
#reanimatiemarathon

Woensdag 11 maart 2020

Honderden studenten doen mee aan de reanimatiemarathon “Stayin’ Alive”

Op woensdag 11 maart gaat onze volledige aandacht naar mensenlevens redden tijdens de reanimatiemarathon “Stayin’ Alive”. Naar aanleiding van de Week van de Zorg geven honderden studenten vandaag infosessie’s reanimatie voor het brede publiek. Ze doen dat in de voormiddag op secundaire scholen en gaan in de namiddag op pad in de straat. In tientallen Vlaamse steden en in Brussel brengen de studenten op diverse populaire openbare en publieke ruimtes reanimatietechnieken met volle passie, deskundigheid en groot enthousiasme over aan het brede publiek. Op die manier tonen ze dat EHBO en reanimatie werkt.

Maar ook jij kunt vandaag mensenlevens redden. Ga eens een kijkje nemen bij de reanimatiestand bij jou in de buurt en volg de handige tips van de studenten. 

Ook maak je dan kennis met de automatisch externe defibrillator of AED. Dat is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen.

Daarnaast zullen de studenten alle voorbijgangers aanzetten om de EHBO app van Rode Kruis te installeren op hun smartphones.

De reanimatiemarathon is een samenwerking tussen Dag van de Zorg vzw, de onderwijsinstellingen (hogescholen en HBO5), Rode Kruis-Vlaanderen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer. 

Meer info over de acties en locaties vind je binnenkort online.


Meer info over alle activiteiten van de Week van de Zorg vind je hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.