Dinsdag 13 maart 2018 – Corda Campus Hasselt

Innovatiefestival voor Zorg en Welzijn
Hoe kan innovatie de zorg menselijker maken?    

Georganiseerd door:
   

Met steun van:
   


Dag van de Zorg
en In4care sloegen de handen in elkaar en organiseerden tijdens de week van de zorg op dinsdag 13 maart op de Corda Campus in Hasselt het allereerste Innovatiefestival. En ‘festival’ mocht je letterlijk beschouwen! ’s Morgens kon je Hautekiet (Radio 1) bijwonen die live uitzond, waren er muzikale breaks en tijdens de ganse dag kon je inspirerende infostanden bezoeken. Maar de headliners van het festival waren toch wel de 15 top-coaches die samen met 200 deelnemers nieuwe oplossingen zullen uitwerkten voor bestaande problemen in de zorg.

En die coaches waren allesbehalve de minste!
Kris Sienaert (Alma Care), Arnaud Dierickx (U-sentric), Claudia Put (Brand New Day), Geert Houben (Cubigo), Tom Braekeleirs (BlueHealth Innovation Center), Dominique Vandijck (Zorgnet Icuro), Serge Hufkens (Monkeyshot), Margot Vanfleteren (BEnurse), Frederik Vincx (Prisma), Carole Absil (Agoria), Stijn Coolbrandt (Healthendeavour), François Gerard (Helpper), Danaë Van den bossche (Oak Tree Projects), Wouter Sap (Lionheart), Luc Galoppin (Vicina)

In plaats van passief te luisteren staken deelnemers de handen uit de mouwen om samen met zorgprofessionals, beleidsmakers, kennisinstellingen, zorggebruikers, studenten, … tijdens intense interactieve sessies de zorg nog beter te maken. Joris Hessels praatte het geheel aan elkaar en leidde de “ideaton” in goede banen.

Het podium bood ook plaats voor eeuwige roem. Het Zorgverhaal van het jaar, de award van Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg ism met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid, kreeg daar zijn laureaat. Ook de publieksprijs werd op dat moment bekend gemaakt. Ontdek de winnaar van het Zorgverhaal van het jaar 2018 en de winnaar van de publieksprijs.

Beleef het innovatiefestival met deze videoreportage.

Herbeluister hier het radio 1 programma Hautekiet en bekijk de foto’s van de live uitzending.

Bekijk hier het programma van de dag en geniet alvast mee van enkele sfeerfoto’s hieronder.

Sfeerbeelden