Kom bloed of plasma geven op zaterdag 20 maart

Tijdens Week van de Zorg worden mensen uit de zorg bedankt voor hun inzet.

Mensen van de zorg – dan denk je meteen aan alle artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers, mantelzorgers… die het afgelopen jaar in de frontlinie stonden en het beste van zichzelf gaven. In dat rijtje horen ook bloed-, plasma- en plaatjesdonoren thuis.

Want ook in het ongewone jaar 2020 kon Rode Kruis-Vlaanderen rekenen op 175.000 donoren. Dankzij hen beschikten ziekenhuizen over genoeg bloedproducten om alle patiënten te kunnen helpen: vrouwen na een bevalling met complicaties, kinderen met auto-immuunziektes, kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan… Dankzij alle donoren viel de zorg voor hen niet stil.

Op zaterdag 20 maart – tijdens de feestweek van de zorg – ontvangt Rode Kruis-Vlaanderen alle donoren daarom met éxtra open armen en enorm veel dankbaarheid. De donorcentra in Aalst, Brugge, Brussel, Edegem, Geel, Genk, Gent, Leuven, Kortrijk, Mechelen, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout openen die dag de deuren tussen 9 en 15u. Je bent van harte welkom om er bloed of plasma te geven.

Het Rode Kruis – en de talloze patiënten die je helpt – bedanken je nu al. Met heel hun hart.

#ikgeefbloed   #ikgeefplasma

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.