Kom bloed of plasma geven op zaterdag 20 maart

Tijdens Week van de Zorg worden mensen uit de zorg bedankt voor hun inzet.

Mensen van de zorg – dan denk je meteen aan alle artsen, verpleegkundigen, vrijwilligers, mantelzorgers… die het afgelopen jaar in de frontlinie stonden en het beste van zichzelf gaven. In dat rijtje horen ook bloed-, plasma- en plaatjesdonoren thuis.

Want ook in het ongewone jaar 2020 kon Rode Kruis-Vlaanderen rekenen op 175.000 donoren. Dankzij hen beschikten ziekenhuizen over genoeg bloedproducten om alle patiënten te kunnen helpen: vrouwen na een bevalling met complicaties, kinderen met auto-immuunziektes, kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan… Dankzij alle donoren viel de zorg voor hen niet stil.

Op zaterdag 20 maart – tijdens de feestweek van de zorg – ontvangt Rode Kruis-Vlaanderen alle donoren daarom met éxtra open armen en enorm veel dankbaarheid. De donorcentra in Aalst, Brugge, Brussel, Edegem, Geel, Genk, Gent, Leuven, Kortrijk, Mechelen, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout openen die dag de deuren tussen 9 en 15u. Je bent van harte welkom om er bloed of plasma te geven.

Het Rode Kruis – en de talloze patiënten die je helpt – bedanken je nu al. Met heel hun hart.

Alle bedjes volzet?

Bedankt! Jullie hebben onze oproep om zaterdag 20 maart te doneren massaal gehoord waardoor heel wat bedjes ondertussen gereserveerd zijn. Zijn alle afspraken volzet in het donorcentrum in jouw buurt*? Overweeg dan zeker langs te komen op een later moment of tijdens de volgende zaterdagopening op 12/06: we blijven jouw donatie nodig hebben.

* Deze donorcentra zijn volzet op zaterdag 20/03: Aalst, Edegem en Mechelen.

#ikgeefbloed   #ikgeefplasma

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.