Viro vzw

De Pastorie

Bezoek ons: 10u00 – 17u00

Welkom in de Pastorie, een initiatief van Viro waar mensen kunnen verbinden met elkaar!

Waar ooit de oude Pastorie van Sint-Michiels stond, is ondertussen een gloednieuw gebouw verrezen. Een locatie die vroeger zo’n centrale plaats innam in het buurtleven opent in mei 2024 met veel goesting opnieuw de deuren. Kom dus zeker eens kijken in avant-première op de Dag van de Zorg op 17 maart, leer Viro kennen en ontdek hoe jij ook jouw plannen en dromen een plaats kan geven in de Pastorie.

Viro zijn we samen

De organisatie achter die transformatie is Viro vzw, een organisatie voor mensen met een ondersteuningsnood, een beperking of een psychische kwetsbaarheid. Je vindt ons op verschillende locaties in en om Brugge, van Sint-Michiels en Oostkamp tot Sint-Jozef en de binnenstad. En daarbij hoort binnenkort dus ook de Pastorie!

Viro staat heel bewust in de wereld, als buur tussen de buren. We bouwen graag mee aan een omgeving waarin mensen vanuit hun sterktes en talenten voor elkaar van betekenis kunnen zijn. Maar wat betekent dat precies? Tijdens de Dag van de Zorg ga je op weg doorheen de nieuwe Pastorie, en ontdek je gaandeweg wie Viro is.

Ga mee op weg!

In de Pastorie nemen twaalf mensen met een ondersteuningsnood en twee conciërges hun intrek in studio’s op de eerste en tweede verdieping. Op het gelijkvloers vind je twee veelzijdige ruimtes. Samen met buurtpartners bouwen we er graag aan een verrassend aanbod dag- en avondactiviteiten waar buren en bewoners elkaar ontmoeten.

Als buur kan je de ruimtes ook huren. Kriebelt het al? Geef jouw plannen, wensen en dromen een thuis in de Pastorie, schuif mee aan of zet je schouders onder een tof initiatief dat jou aanspreekt.

Op het programma

Op zondag 17 maart ben je welkom tussen 10 en 17 u. in de Rijselstraat 67.

  • Ontdek het gloednieuwe gebouw en neem een kijkje achter de schermen.
  • Maak kennis met Viro in al haar facetten, en laat je inspireren door de verhalen van onze kinderen, jongeren, volwassenen, netwerken, vrijwilligers en buren.
  • Ontmoet Viro-collega’s en wie weet: misschien vind jij wel een vacature die jou op het lijf geschreven is.
  • Kaart gezellig na op de speelplaats van SBS De Geluksvogel met een koffietje van Viro-vrijwilliger Paul’s Coffee en leer onze buurtwerking kennen.
  • Voor de kleinste bezoekers is er supertoffe kinderanimatie voorzien.

Nieuwsgierig?

Goesting om de handen in elkaar te slaan? Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Of wil je gewoon meer weten over Viro? Wij kijken uit naar jouw bezoek!

We hebben momenteel volgende vacatures:

Viro vzw
De Pastorie
Rijselstraat 67
8200 Sint-Michiels
050/39 01 24
info@virovzw.be
https://virovzw.be/