inMotion

Op zondag 19 maart 2023 is het de twaalfde editie van Dag van de Zorg. Tijdens zijn jaarlijkse opendeurdag roept Dag van de Zorg zorg- en welzijnsvoorzieningen op om de deuren open te stellen voor het grote publiek. Op die manier kan de zorggebruiker met eigen ogen zien hoe de sector volop in beweging is, hoe het zorgaanbod verandert en welke centrale positie de patiënt, bewoner of cliënt inneemt.

Concept

Het Vlaamse zorglandschap is volop in beweging, alle betrokken spelers staan voor grote uitdagingen. Ons zorgsysteem staat onder druk en heeft nood aan nieuwe inzichten. Niet alleen gaan de kosten de hoogte in door de sterk vergrijzende en diversifiërende bevolking, maar ook door de niet te stoppen medisch-technologische evoluties in de gezondheidszorg. Anderzijds kan diezelfde technologische evolutie erbij helpen handelingen te automatiseren en de dienstverlening te herdefiniëren. Zorgberoepen en -taken krijgen een nieuwe invulling, de zorgorganisatie van de toekomst krijgt een andere opdracht.

inMotion

Het Dag van de Zorgmagazine over de nieuwe uitdagingen in zorg en welzijn

Het magazine inMotion neemt de lezer mee langs een parcours die (sociale) ondernemers reeds aflegden in hun zoektocht naar extra uitdagingen en opportuniteiten voor de toekomstige zorg in Vlaanderen. Alle sectoren komen hierbij aan bod: ziekenhuizen en woonzorgcentra, geestelijke gezondheid en welzijn, thuiszorg, witte economie en onderwijs. Een aantal cases, getuigenissen en interviews kunnen andere zorgspelers inspireren en aanmoedigen om aan de slag te gaan.

inMotion verschijnt twee keer per jaar, in oktober en in maart. Beide magazines worden gratis verstuurd naar alle directies en kaderleden in de zorg- en welzijnssector. Daarnaast krijgen ook secundaire scholen, (hoge)scholen en universiteiten, leveranciers én producenten actief in de sector het magazine in de bus.

Bekijk alvast alle nuttige informatie (technisch informatie, tarieven, doelgroep, oplage, …) over het voorjaarsnummer en najaarsnummer van inMotion.

Ontvang je graag een volgend exemplaar? Stuur dan een mailtje naar karlien@dagvandezorg.be
Bekijk hieronder de vorige publicaties. Klik op de afbeeldingen om het magazine te bekijken.

inMotion maart 2023

inMotion oktober 2022

inMotion april 2022

inMotion oktober 2021

inMotion maart 2021

inMotion maart 2020

inMotion september 2019

inMotion maart 2019

inMotion september 2018

inMotion maart 2018

inMotion september 2017

inMotion maart 2017

inMotion september 2016

inMotion maart 2016

inMotion oktober 2015

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.