inMotion (april)

(Door het Coronavirus verschijnt het voorjaarsnummer in 2022 éénmalig in april)

Het Dag van de Zorgmagazine over uitdagingen in zorg en welzijn

Concept

Het Vlaamse zorglandschap is volop in beweging, alle betrokken spelers staan voor grote uitdagingen. Ons zorgsysteem staat onder druk en heeft nood aan nieuwe inzichten. Niet alleen gaan de kosten de hoogte in door de sterk vergrijzende en diversifiërende bevolking, maar ook door de niet te stoppen medisch-technologische evoluties in de gezondheidszorg. Anderzijds kan diezelfde technologische evolutie erbij helpen handelingen te automatiseren en de dienstverlening te herdefiniëren. Zorgberoepen en -taken krijgen een nieuwe invulling, de zorgorganisatie van de toekomst krijgt een andere opdracht.

inMotion

Het magazine inMotion neemt de lezer mee langs een parcours die (sociale) ondernemers reeds aflegden in hun zoektocht naar extra uitdagingen en opportuniteiten voor de toekomstige zorg in Vlaanderen. Alle sectoren komen hierbij aan bod: ziekenhuizen en woonzorgcentra, geestelijke gezondheid en welzijn, thuiszorg, witte economie en onderwijs. Een aantal cases, getuigenissen en interviews kunnen andere zorgspelers inspireren en aanmoedigen om aan de slag te gaan.

inMotion verschijnt twee keer per jaar, in september/oktober en in maart/april (door het Coronavirus verschijnt het voorjaarsnummer in 2022 éénmalig in april). Beide magazines worden gratis verstuurd naar alle directies en kaderleden in de zorg- en welzijnssector. Daarnaast krijgen ook secundaire scholen, (hoge)scholen en universiteiten, leveranciers én producenten actief in de sector het magazine in de bus. Met het voorjaarsnummer bereiken we ook het grote publiek en wordt het programma van de deelnemende organisaties aan Dag van de Zorg vermeld. Het magazine zal bovendien verspreid worden bij alle apothekers, de Rode Kruis donorcentra en Goed thuiszorgwinkels.

Bekijk hieronder de uitgave van vorige voorjaarsnummers. Klik op de afbeeldingen om het magazine te bekijken.

inMotion april 2022    

inMotion maart 2021    

inMotion maart 2020    

inMotion maart 2019   

inMotion maart 2018   

inMotion maart 2017   

inMotion maart 2016   

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.