Zondag 17 maart 2024

Zorg­in­stel­lin­gen ope­nen de deu­ren op Dag van de Zorg

Tijdens de Dag van de Zorg zetten zo’n 200 zorginstellingen hun deuren wijd open. Troeven van de zorg, is het centrale thema. Daarmee mikt de sector op de positieve ontwikkelingen, nieuwe technologieën én tonen dat het niet alleen gaat over wachtlijsten en niet ingevulde vacatures.

Het psychiatrisch centrum Sint-Amandus kreeg zondag bezoek van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). Ze heeft het nieuwe psychiatrisch verzorgingstehuis Aanwijs geopend. PVT Aanwijs telt drie nabijwoningen die met elkaar verbonden zijn. Hier wonen bewoners met een hogere ondersteuningsnood. Daarnaast zijn er drie losstaande gebouwen met groepswoningen, appartementen en éénpersoonswoningen. Hier verblijven bewoners met een hogere zelfstandigheidsgraad.

In april verhuizen de bewoners van de oude gebouwen naar het nieuwe woonerf. In de moderne gebouwen is er plaats voor 60 bewoners, hetzelfde aantal als voordien.

Ook woonzorgcentrum Het Laar in Zwevezele opende de deuren voor het publiek. De bezoekers kregen een rondleiding in de vernieuwde ruimtes die zijn aangepast om mensen met dementie een gevoel van rust te bieden. Een nieuwe prikkelruimte is de blikvanger van het woonzorgcentrum. Met behulp van nieuwe nieuwe technologieën worden verschillende zintuigen geprikkeld. Zo wil het personeel blijven contact houden met dementerende bewoners.

‘We willen aan de buitenwereld tonen welke mooie dingen
hier dagdagelijks gebeuren.’

Wim Velghe – Directeur WZC Het Laar

Het woonzorgcentrum kreeg maar liefst 500 bezoekers over de vloer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.