De Corona-pandemie heeft ons geleerd dat er geen zekerheden meer zijn. Het was de bedoeling om er voor de tiende editie op zondag 21 maart 2021 met volle moed tegenaan te gaan. Maar… in onderling overleg met kabinet Beke en met de sector hebben we beslist dat maart 2021 nog te vroeg is voor een opendeurdag in de zorg- en welzijnssector. We schuiven de opendeurdag en het thema Preventie door naar 2022 en maken er een topeditie van. Hopelijk tegen dan volledig Coronavrij.

Opendeur wordt feestdag voor de Mensen van de Zorg

Dag van de Zorg en Week van de Zorg gaan in 2021 zeker door, maar de opendeurdag van zondag 21 maart 2021 wordt vervangen door een feestdag waar we alle zorgprofessionals, vrijwilligers en mantelzorgers in de kijker zetten. Het nieuwe thema dit jaar wordt “Mensen van de Zorg”.

De doelstelling van onze vzw blijft onveranderd: door middel van een sensibiliserende (media)campagne willen we een bijdrage leveren tot positieve beeldvorming voor zorg en welzijn. We zetten komende editie mensen van en uit de zorg in de kijker. Op die manier brengen we de sector naar het brede publiek, in tegenstelling tot de opendeur Dag van de Zorg waar het publiek naar de zorg gaat. Het wordt m.a.w. een campagne waar storytelling, portretten en human interest centraal staan. En waar we alle mediakanalen willen inzetten: televisie, radio, web en online, print, magazines,…

We werken momenteel een mooi programma uit. En voor Week van de Zorg én voor Dag van de Zorg. Zoals altijd willen we een week lang informeren en verbinden en maken we ons sterk dat DvdZ 2021 een fantastische editie wordt. Met de nodige aandacht voor erkenning van de mensen die in de sector werken en als bedanking en valorisatie voor al hun werk. We houden jullie op de hoogte, want we doen dit samen met gans de sector.

Veel sterkte en succes de komende maanden. Hopelijk zijn we weer snel Coronavrij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij
Dag v/d Zorg? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.