Doe mee aan het Zorgverhaal van het jaar 2019!

Voor de vierde keer op rij organiseren Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid het ‘Zorgverhaal van het jaar’. Elke voorziening die deelneemt aan Dag van de Zorg 2019 kan exclusief aan deze wedstrijd deelnemen. Met de Zorgverhaal van het Jaar-award willen we kwaliteit in de zorg erkennen én stimuleren. "Vroeg of laat krijgt ieder van ons met ‘zorg’ te maken. Daarom dat de  kwaliteit van die zorg maar beter goed kan zijn en dat die ook beloond mag worden."

Een inspirerend project

Het ‘Zorgverhaal van het jaar’ is een inspirerend project van een kleine of grote organisatie die zich elke dag met veel ‘goesting’ inzet om de beste zorg te bieden aan de cliënt, patiënt of bewoner. Het project geeft blijk van creativiteit en ondernemingszin, en betekent een meerwaarde voor de patiënt.

Gezondheidszorg van de toekomst

Met de prijs wil Rode Kruis-Vlaanderen kwaliteit, innovatie en duurzaamheid in de zorg- en welzijnssector stimuleren. Het ‘Zorgverhaal van het jaar’ is een voorbeeld van toekomstige gezondheidszorg waarin geïntegreerde zorg en de zorgvrager centraal staat. 

Jury- én publieksprijs (t.w.v 10.000 en 2.500 euro)

De winnaar van het 'Zorgverhaal van het jaar' wordt op 12 maart 2019 bekend gemaakt tijdens het Innovatiefestival van Dag van de Zorg en ontvangt een geldprijs van €10.000 om het project verder uit te bouwen. Daarnaast  is er de publieksprijs: vanaf januari kan jullie achterban ook voor jullie zorgverhaal stemmen. Wie de publiekstrofee en €2.500 mee naar huis neemt, ontdek je ook op 12 maart.

Wie kan deelnemen?

Elke voorziening die deelneemt aan Dag van de Zorg 2019 kan exclusief aan deze wedstrijd deelnemen. We richten ons tot alle voorzieningen en organisaties in de zorg- en welzijnssector: ziekenhuizen, de sector van de acute en chronische zorg, de geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, preventie…

Meer info over de inschrijvingsvoorwaarden en procedure vind je op www.rodekruis.be/zorgverhaal.

>> Bekijk hier de filmpjes van de winnaars en genomineerden van de vorige edities. 
>> Benieuwd naar de success-story van Onafhankelijk Leven (winnaar in 2016) en wat de organisatie deed met de geldprijs? Ontdek het in dit filmpje.


Oproep deelname An Luyten (Manager Persen Media Rode Kruis-Vlaanderen)


Volg ons op: