Maandag 11 maart 2019

Het Fitte Brein

Een gezonde geest in een gezond lichaam

De Week van de Zorg met als thema “Brein” start sportief. Onder het motto “een gezonde geest in een gezond lichaam” staat bewegen centraal op maandag 11 maart 2019.
Bewegen en sporten is uiteraard goed voor je lichaam. Maar bij uitbreiding is het ook prima voor je brein. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig in beweging zijn structurele verbeteringen in je brein aanbrengt.
Lichaamsbeweging heeft diverse effecten op het functioneren van onze hersenen, op onze gevoelens, ons psychisch welbevinden en zelfs op ons sociaal functioneren. Beweging baat m.a.w. het brein en de gezondheid, van de wieg tot het graf.

Op maandag 11 maart organiseert Dag van de Zorg vzw samen met diverse partners enkele acties rond bewegen.SeniorenFitness
Senioren kunnen kennis maken met fitness en oefeningen voor het lichaam in onderstaande Vlaamse fitnesscentra.

Op deze kaart vind je alle deelnemende sportcentra:The Daily Mile
Kinderen uit de lagere school gaan samen met hun leerkracht en klasgenootjes 15 minuten lopen in de frisse buitenlucht. Dit beweegtussendoortje zorgt o.a. voor een betere concentratie in de les, een goed humeur, minder ruzie met vriendjes en een gezonder en gelukkiger gevoel.

Wil je met je school deelnemen aan The Daily Mile?
Registreer je hier.

Op deze kaart vind je de deelnemende scholen:


Trappendag / Anti-liftendag
Talloze bedrijven en (overheids)organisaties doen mee aan deze actie en roepen hun medewerkers en bezoekers op om de lift links te laten liggen en de trappen te nemen.

Wil je met jouw organisatie deelnemen aan de Trappendag?
Registreer je hier.

Op deze kaart vind je alle deelnemende bedrijven:


Meer info over alle activiteiten van de Week van de Zorg vind je hier.

Gebruik deze hashtags voor sociale media

#DagvandeZorg
#WeekvandeZorg
#Brein
#SeniorenFitness
#TheDailyMile
#Trappendag

Volg ons op: