iMEP

Mechelen

Bezoek ons: 10u00 – 17u00
Dag van de zorg – iMEP

iMEP (Institute For Medical Practice) is een volledig uitgerust onderzoeks- en opleidingscentrum van Nipro Europe in Mechelen.

Nipro Europe Group Companies maakt deel uit van Nipro Corporation Japan, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de gezondheidssector, opgericht in 1954.

De ervaring en expertise die Nipro in de voorbije decennia opdeed, heeft ons geleid tot Nipro’s huidig aanbod van hoogwaardige producten en een uitgebreide dienstverlening. Die dienstverlening wil Nipro extra in de verf zetten door opleidingen voor gezondheidswerkers te organiseren. Zodoende werd er in 2014 in Japan Nipro’s eerste onderzoeks- en opleidingscentrum opgericht onder de naam iMEP.

In ons voortdurend streven naar excellente dienstverlening, is er nu ook een opleidingscentrum in het hart van Europa: iMEP België.

iMEP België, dat in 2018 werd geopend, is een 3000 m2 instituut, gelegen op de campus van het Europees hoofdkantoor in Mechelen. Dit volledig uitgeruste opleidingscentrum verwelkomt zowel professionelen uit de gezondheidszorg als Nipro-partners, waar het afleveren van verhoogde patiëntenzorg en veiligheid de ultieme doelstellingen zijn. De groep die wij willen bereiken zijn artsen, verpleegkundigen, paramedisch personeel, studenten, Nipro-medewerkers en Nipro-partners zoals distributeurs van onze producten. Er wordt les gegeven door specialisten in elk medisch vakgebied, doch voornamelijk in Dialyse, Vaatchirurgie en Intensieve Zorgen.

Er bestaan verschillende leermodules. Het gebouw is voorzien voor lezingen, presentaties, discussies, webinars en leren op afstand. De praktijk wordt geoefend door het organiseren van realistische simulaties. Voor deze simulaties wordt samengewerkt met verschillende hogescholen en universiteiten uit België en het buitenland.

Voor nefrologie bestaan er opleidingsmogelijkheden binnen hemodialyse en vaattoegang. iMEP is uniek in het organiseren van waarheidsgetrouwe dialysebehandeling simulaties. Scholen en ziekenhuizen kunnen beroep doen op deze faciliteiten voor het aanleren en bijscholen van hun leerlingen en personeel.

Verder worden er opleidingen voorzien voor Spoedgevallen, Intensieve Zorgen en Crisis Resource Management. Reanimatiecursussen worden ook aangeboden, zowel de basis (BLS) als de meer geavanceerde (ACLS).

Er werden ook al opfrissingstrainingen georganiseerd voor mensen die terugkeren na langdurige afwezigheid, bijv. na ouderschapsverlof of ziekte.

We kunnen opleidingen op maat maken voor ziekenhuizen of scholen met specifieke onderwijsnoden. Ofwel bouwen we samen een curriculum, ofwel maken we gebruik van één van onze kant en klare trainingen als basis.

De meeste opleidingen kunnen nu ook thuis worden gevolgd via een virtuele klas. Deze werd zeer veel gebruikt tijdens de COVID periode. Ook via ons nieuwe auditorium kunnen sommige presentaties thuis gevolgd worden.

Wij kunnen zorgen voor catering en zaalinrichting, hotel en transport. Wij helpen bij het organiseren en uitvoeren van alle details van het evenement, zodat iedereen zich 100% kan richten op het leren.

 

 

iMEP
Mechelen
Blokhuisstraat 42
2800 Mechelen
0475 94 10 29
ben.dewitte@nipro-group.com
https://www.nipro-imep.com