huisvandeMens Hasselt

Bezoek ons: 13u00 – 17u00
Wij zijn er voor jou

VOOR MENSEN, DOOR MENSEN

Bij deMens.nu staat de mens centraal. Mensen hebben mensen nodig en mensen willen verbonden zijn met elkaar. Daarom vind je overal in Vlaanderen en Brussel een huisvandeMens in je buurt waar professionele consulenten je graag
verder helpen. De huizenvandeMens zijn elke weekdag open van 9u tot 16u30 en op afspraak.

PRATEN KAN HELPEN

Als mens geef je zelf zin aan het leven. Maar soms weet je het even niet meer. Wij luisteren naar jouw verhaal. Je kan met thema’s, zoals zingeving, zelfbeschikking, rouw enzovoort bij ons terecht voor een kortdurend individueel begeleidingstraject. Daarnaast hebben we een Lotgenotengroep ‘Rouw en verlies na overlijden’. In deze groep staan we samen stil rond het thema rouw. Je kan een praktische praatgroep verwachten met ruimte voor je verhaal, vragen en uitwisseling van ervaringen.

ZIN IN KENNIS

Het huisvandeMens is een laagdrempelig informatiepunt. Je kan er terecht voor voordrachten, vormingen en workshops over diverse onderwerpen en het ontlenen van boeken en educatief materiaal. We maken je o.a. wegwijs in ‘voorafgaande zorgplanning’ en bieden info over mogelijke beslissingen bij het levenseinde: euthanasie, weigeren van behandelingen, orgaandonatie, je lichaam schenken aan de wetenschap, … Via wilsverklaringen kan jij de regie over jouw leven en levenseinde mee in handen nemen.

MOMENTEN OM NIET TE VERGETEN

Er zijn van die momenten in je leven die je niet snel vergeet. Die je ook niet snel wíl vergeten, omdat ze zo ingrijpend zijn. De geboorte van je kind, trouwen met je partner of de dood van een naaste bijvoorbeeld. Zo een moment verdient het om er even bij stil te staan. Wij werken samen met jou een persoonlijke vrijzinnig humanistische plechtigheid uit.

EEN STERKE GEMEENSCHAP

We organiseren activiteiten, debatten en themadagen, omdat elke mens recht heeft op maatschappelijke en culturele ontplooiing en omdat we ons inzetten voor een humane, inclusieve maatschappij. Bij ons is dan ook geen enkel topic taboe. Samen met heel wat lidverenigingen, vrijzinnige ontmoetingscentra en externe partners zetten we ons graag waarde(n)vol in. Via https://demens.nu/agenda/ vind je de activiteiten in jouw regio terug.

DAG VAN DE ZORG

Er staat koffie en cake voor je klaar. Kom kennismaken met ons gezellig huis en laat je verrassen door het brede aanbod waarvoor je bij ons kunt aankloppen. In een huisvandeMens kan je terecht voor een goed gesprek als je het moeilijk hebt, voor informatie over maatschappelijke thema’s zoals voorafgaande zorgplanning bij het levenseinde of voor een persoonlijke ceremonie op een belangrijk moment in jouw leven (huwelijk, geboorte, afscheid). 15 mei kan je de documenten rond voorafgaande zorgplanning (euthanasie, negatieve wilsverklaring, orgaandonatie, uitvaart) bij ons komen afhalen. Elke bezoeker ontvangt een leuke goodiebag (zolang de voorraad strekt). Tot dan!

huisvandeMens Hasselt
Albrecht Rodenbachstraat 18
3500 Hasselt
011 21 06 54
hasselt@demens.nu
https://vrijzinniglimburg.be