Hogerveld Dienstencentrum ’t Klavertje

Portavida

Bezoek ons: 10u00 – 17u00
Welkom in Hogerveld! Inclusief wonen in Genk.

Dienstencentrum ’t Klavertje biedt een ruim aanbod dagbesteding en huiselijke woonopvang aan volwassen personen met een fysieke beperking of een Niet Aangeboren Hersenletsel.

Sinds maart 2021 mochten wij onze nieuwste woonvorm ‘Hogerveld’ hier op Portavida, vlak bij het centrum van Genk betreden. In Hogerveld ondersteunen we 15 bewoners, zodat ze hun leven zoveel mogelijk zelf invulling kunnen geven. Zij wonen hier samen met senioren in hetzelfde gebouw.

Binnen Hogerveld beschikken we over 1 zorghotel. Het zorghotel biedt tijdelijke opvang waardoor mensen even op adem kunnen komen of proeven hoe het voelt om zelfstandig te wonen.

Nu het eindelijk terug kan willen wij jullie graag op deze dag een rondleiding geven in ons gebouw. Zo kunnen jullie kennis maken met ‘t Klavertje en onze bewoners.

Portavida, de Genkse welzijnssite, biedt een unieke combinatie van zorgverlening, dienstenaanbod,wonen, werken en cultuur. Er zijn een twintigtal organisaties gevestigd die actief zijn op het vlak vanwelzijn en zorg: geestelijke gezondheidszorg, ouderen-, thuis-, pleegzorg, zorg voor personen met een handicap, kinderopvang, … Daarnaast biedt de site ook heel wat faciliteiten, zoals een Strijkwinkel, een vestiging van het Fietspunt en het Grand Kaffee Portavida. In totaal werken zo meer dan 1100 mensen op de site. De naam is een samensmelting van het Italiaanse porta en het Spaanse
vida, wat van Portavida de ‘Poort tot het leven’ maakt. Het sleutelwoord op Portavida is verbinding.
We verbinden organisaties, werknemers en buurtbewoners met elkaar; want zo groeien er samenwerkingsverbanden, realiseren we samen impact in zorg en welzijn en kunnen we kwaliteitsvolle hulp- en dienstverlening bieden.

www.portavida.be

Hogerveld Dienstencentrum ’t Klavertje
Portavida
Welzijnscampus 3/3
3600 Genk
089/21 18 98
hogerveld@kla.stijn.be
https://dienstencentrumklavertje.be/woonvorm-hogerveld