Centrum Molenmoes

Bezoek ons: 12u30 – 17u00

Centrum Molenmoes: Bijzonder en verbindend

Centrum Molenmoes is een afdeling van de Wissel vzw, een organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren en gezinnen. De Wissel gaat voortdurend op zoek naar nieuwe methoden om haar opdracht met haar toegewezen jongeren en gezinnen uit te oefenen. Op een bepaald moment is het samen doen zoveel sprekender dan het zoveelste gesprek.
De Wissel wil niet op een eilandje leven en zoekt contact te leggen met andere werelden. Aldus maakt die zorg deel uit van de maatschappij en beweegt zich niet in de marge ervan.

Centrum Molenmoes huisvest diverse projecten. Het dagcentrum Rizsas voor jongeren die tijdelijk niet op school geraken en nood hebben aan een schoolvervangend project. Stretch-it dat door middag van uitdagende activiteiten (laag en hoog touwenparcours) jongeren en teams stil laat staan bij hun functioneren. EquiCanis dat door middel van paarden jongeren in contact brengt met hun zelf en hun zorgzaamheid. Daarnaast is er ruimte voor het experimentele: vrijwilligers draaien mee in de werking, dragen zorg voor het domein, telen groenten in de tuin, verwerken groenten tot liters soep voor bezoekers en de buurt,

Samengevat: een plek die bruist en waar we jullie graag welkom heten op de dag van de zorg. Of later, voor een vrijwilligersdag of teamdag, die we samen met de jongeren voor u organiseren.

Meer info vind je op www.centrummolenmoes.be

Tijdens de Dag van de Zorg ben je welkom om een kijkje te komen nemen. Vanaf 12u30 voorzien we rondleidingen met uitleg over de pedagogisch werking of ben je welkom om op ons domein rond te dwalen en op ontdekking te gaan. Je kan terecht in ons Café Coppens voor een hapje, een drankje en een babbel. Tussen 14u en 17u worden diverse ateliers aangeboden: touwenparcours, paardenwerking, artfactory, muziek en het tuinteam verzorgt een plantenruilbeurs.

Centrum Molenmoes
Blauwmolenstraat 1a
3111 Wezemaal
016 206 208
centrummolenmoes@wissel.be
https://www.wissel.be