Centrum Ganspoel vzw

Bezoek ons: 10u00 – 17u00
Programma

     Centrum Ganspoel zet de deuren open op de Dag van de Zorg!

Expertise m.b.t. zorg en ondersteuning voor mensen met een visuele en/of meervoudige beperking, het is meer dan een zinnetje!

Kom op 15 mei ervaren wat dit betekent en wat Centrum Ganspoel uniek maakt!

Wat valt er te beleven op de centrale campus?

 • Bezoek onze nieuwe woonsite: we stellen 1 modelwoning open, vlak voor ze in gebruik genomen wordt door de bewoners. De nieuwe woonsite is aangepast voor mensen met complex meervoudige beperkingen met de focus op hun zorgnoden, in combinatie met visuele problemen. Kom deze aangepaste infrastructuur ontdekken!
 • Verschillende infostanden:
 • Veilige voeding: Wat als eten niet vanzelfsprekend is? Hoe genieten van lekker eten als je je steeds verslikt? Het logo- en keukenteam laten je zien en ervaren hoe we ook voor mensen met slikproblemen een feestmaal kunnen voorzien.
 • Hulpmiddelen:
  • Wat als ‘zien’ niet vanzelfsprekend is? Hoe kunnen we te weten komen wat iemand juist ziet? Hoe begeleiden we hem en passen we de omgeving aan?
  • Wat als praten moeilijk gaat? Hoe kunnen we onze kinderen en volwassenen helpen om zich uit te drukken, een boodschap over te brengen of te communiceren met hun omgeving?
  • Hoe verplaatsen onze kinderen en volwassenen zich op de campus en in de ruimere omgeving?
  • Welke weg leggen jonge kinderen af om braille aan te leren? Welke hulpmiddelen gebruiken ze in de school en in de vrije tijd?

We tonen technologische snufjes maar ook simpele aanpassingen om de zelfstandigheid te vergroten.

 • Vrije tijd: Het leven is meer dan werken en leren alleen! Genieten, spelen en invullen van vrije tijd is ook heel belangrijk! Hoe passen we onze activiteiten en materialen aan zodat kinderen en volwassenen met een visuele of meervoudige beperking er ten volle aan kunnen deelnemen?
 • Ben je geïnteresseerd in een job in een social-profit organisatie? Kom een kijkje nemen op onze job-stand! Of wil je een zinvolle bijdrage leveren als vrijwilliger? We ontvangen je met open armen!

Doorlopend kan je natuurlijk terecht op het nieuwe Ganspoelplein voor een hapje en een drankje!

Voor de kleinsten is er kinderanimatie in het park en vergeet zeker geen bezoekje te brengen bij Couleur Locale.

En ben je geïnteresseerd hoe je als ouder/familielid kan participeren in de organisatie? De leden van het collectief overlegorgaan gaan graag met jou in gesprek!

Van harte welkom!

 

Centrum Ganspoel vzw
Ganspoel 2
3040 Huldenberg
02 686 00 40
info@ganspoel.be
https://www.ganspoel.be