Buurtpunt Onder ‘t Perron

Bezoek ons: 10u00 – 17u00
Buurtpunt Onder ’t Perron – samen sporen naar inclusie!

Buurtpunt Onder ’t Perron is ontstaan vanuit een samenwerkingsverband van vijf voorzieningen voor personen met een beperking en enkele zeer geëngageerde buren.

We slaan de handen in mekaar om de oude loketzaal van Landegem-station om te bouwen tot een volwaardig buurtpunt. Een plaats waar mensen uit de buurt, treinreizigers, toevallige passanten, mensen met en zonder beperking terecht kunnen voor inclusieve projecten, een stationswinkeltje, een koffie en een babbel, een sanitaire stop…

Een plek waar iedereen welkom is, waar lokale verenigingen kunnen vergaderen of activiteiten organiseren, waar plaatselijke kunstenaars hun werk kunnen tentoonstellen … Een plaats waar we samen bouwen aan een warme buurt!

Tijdens de Dag van de Zorg schuiven we onze stationsdeuren wagenwijd open van 10u tot 17u, en kan iedereen kennis maken met ons buurtpunt.

Je krijgt er informatie over de voorzieningen die mee de schouders zetten onder dit project; Ten Dries, Verburght, De Vierklaver, Humival en De Triangel. Je komt meer te weten over de projecten die er nu al onderdak vinden en er binnenkort hun stekje krijgen (vb. inpakactiviteiten voor Feestvarken vzw, loopbaangesprekken door Compaan, de Landegemse Mooimakers, inclusieve activiteiten, onze maandelijkse burenbabbels, creatieve workshops door Fairfox vzw, een inclusieve vrouwengroep onder de vleugels van Femma Wereldvrouwen, natuurwandelingen in de buurt). Uiteraard horen we ook graag jouw ideeën over ons buurtpunt!

Je kunt er snuisteren in ons stationswinkeltje, waar je wereldwinkelprodukten en originele geschenkartikelen (gemaakt door onze cliënten met een beperking) kunt kopen.

In onze bar bieden onze cliënten je een drankje en een home made stukje cake of pannenkoek aan.

Wie er zin in heeft kan een steentje (of mutsje) bijdragen aan de “Goedgemutste breicampagne” tvv Welzijnszorg. Gedurende de hele Dag van de Zorg haken en breien we samen mini-mutsjes voor de smoothieflesjes van Innocent. Per mutsje doneert Innocent 20 cent aan Welzijnszorg. Zo dragen we tijdens een gezellige activiteit ons steentje bij aan de strijd tegen armoede… En dompelen we je onder in de kernwaarden van ons buurtpunt: ontmoeten en verbinden!

Tussen 10u en 13u vertelt Kai enkele keren over de manier waarop de leerlingen van Ten Dries zich door het samenstellen van verjaardagspakketten voor kinderen in armoede inzetten voor Feestvarken vzw.

In de namiddag tussen 14u en 15u kun je deelnemen aan een inclusieve creatieve workshop.

Tussen 16u en 17u rondt DJ Coussy de dag af met een streepje muziek.

Nieuwsgierig?
We verwelkomen je graag op 15 mei!

Buurtpunt Onder ‘t Perron
Stationsstraat 95
9850 Landegem
0479 01 91 80
verantwoordelijke@ondertperron.be
https://ondertperron.be