Buurthuis d’Oude Kapelle

Bezoek ons: 10u00 – 17u00
Kom kennis maken met het nieuwe Buurthuis d'Oude Kapelle (Wieltjesgracht VZW)

Sinds enige tijd ligt het accent in de zorg steeds meer op thuiszorg. Mensen proberen zolang mogelijk thuis te blijven wonen en omringen zich met de beste zorgen om hun zelfstandigheid zo maximaal mogelijk te behouden. Thuiszorg is een netwerk geworden met vele belangrijke schakels, die op zich ook een voor een enige samenwerking en/of ondersteuning vereist.

Het algemeen welbevinden is één van de belangrijkste uitgangspunten van Wieltjesgracht VZW. Thuiswonende personen kunnen tegemoetkomen op basis van zorg, mantelzorgondersteuning, voeding, informatie en recreatie, is dan ook de reden van de uitbreiding binnen de “Wieltjesgrachtfamilie”.

In het buurthuis zullen zorg en ontmoeting hand in hand gaan, zowel voor de thuiswonende personen zelf als voor hun naasten met oog voor het algemeen welbevinden.

Om het algemeen welbevinden te bevorderen, is het evident om verschillende aspecten uit te werken binnen onze werking van het buurthuis:

  • Sociaal restaurant: Dit zal een rode draad vormen doorheen ons aanbod en zal dagelijks geopend worden. Via deze weg proberen we de voeding van de thuiswonende personen te optimaliseren en te ondersteunen. Er zullen ook vrijblijvende maaltijdpakketten ter beschikking zijn voor het avondmaal en ontbijt. Hiermee kan de continuïteit qua voeding gegarandeerd worden en wordt de persoon zelf alsook de mantelzorger wat minder belast met deze taak.
  • Informatieve en recreatieve activiteiten: er zullen verschillende soorten activiteiten aangeboden worden in het buurthuis, van kaartersnamiddagen tot infosessies over dementie, van beweging tot wielercafés… al dan niet in samenwerking met nabijgelegen verenigingen.
  • Ontmoetingstuin: onze tuin wordt binnenkort omgetoverd tot een bruisend middelpunt in de buurt, met oog voor ontmoeting en activiteiten.
  • Partner binnen de thuiszorg: het buurthuis wordt een centraal aanspreekpunt binnen de buurt voor zowel de zorgvrager, mantelzorger, familieleden alsook voor de thuiszorgdiensten. We beogen op een leerzame manier de buurt te informeren ten voordele van een gunstige thuiszorg voor ieder.

 

Kom kennis maken met dit geheel en kom ontdekken:

  • Maak een beeld van je eigen fysieke gezondheid met de beweegscan van het bewegingshuis ‘Fit in de pit’ en maak kennis met onze bewegingsprogramma’s aangepast aan je eigen noden.
  • Nood aan extra veiligheid? Jane is een toekomstgerichte zorgoplossing op maat van eenieder. Aan de hand van vooruitstrevende technologie biedt Jane verschillende soorten oproepsystemen aan.
  • Ontdek onze activiteitenagenda voor de komende weken en denk mee na over ons aanbod. Ook jullie mening is belangrijk!

 

Op zoek naar een uitdagende job in de leuke werksfeer vol warme zorg, gezellige werksfeer en collegialiteit? Spring dan zeker eens binnen langs onze zorgstand tijdens deze opendeurdag!

Buurthuis d’Oude Kapelle
Lange Torhoutstraat 33
8900 Ieper
057/22.69.47
info@wieltjesgracht.be
https://www.wieltjesgracht.be