Geschreven op 29 januari 2018

  

 

# DagvandeZorg
# 14maart
# reanimatiemarathon

 

 

Woensdag 14 maart 2018

Zorgberoepen in de kijker

Honderden studenten doen mee aan de reanimatiemarathon

Op woensdag 14 maart organiseert Dag van de Zorg samen met onderwijsinstellingen (hogescholen en HBO5), Rode Kruis-Vlaanderen en Vlaams Zorgambassadeur Lon Holtzer een echte reanimatiemarathon.

Alle hogescholen in Vlaanderen en Brussel en heel veel HBO5 scholen openen die dag hun deuren voor iedereen die interesse toont in de zorgopleidingen. 

En Hautekiet gaat live vanuit hogeschool Odisee in Brussel. Van 9 tot 10 uur.

Daarenboven verzamelen honderden studenten van diverse zorgopleidingen in de namiddag op drukke plaatsen en pleinen in 16 steden.
Met de bedoeling om hun kennis reaniamtietechnieken over te brengen aan het brede publiek. Ze doen dat met veel enthousiasme van 14 tot 16 uur en gaan dus via deze actie vele mensenlevens redden.

In deze 16 steden wordt de reanimatiemarathon georganiseerd:
Genk, Leuven, Hasselt, Aalst, Sint-Niklaas, Brussel, Lier, Mechelen, Turnhout, Antwerpen, Kortrijk, Roeselare, Brugge, Oostende, Waregem en Gent.

Het volledige programma volgt spoedig.


Ook VDAB zet Zorgberoepen in de kijker!

Van Oost-Vlaanderen tot Limburg, van Antwerpen tot Vlaams-Brabant: in heel Vlaanderen staan VDAB-medewerkers zowel op woensdag, donderdag en op zondag klaar om je te informeren en entertainen. Of je nu gewoon nieuwsgierig bent of overweegt om een carri√®reswitch te maken richting zorgsector: ontdek hier de locaties waar je welkom bent.

 

 

Meer nieuwsitems

Bezoek onze Facebookpagina