WZC Maria ter Ruste vzw

Op 20 november 2018 verhuisden wij naar ons gloednieuw woonzorgcentrum. Kom binnen en neem een kijkje in het dagelijkse leven van het woonzorgcentrum.

In zes woonkamers verblijven 15 bewoners. Wij werken volgens de principes van het kleinschalig genormaliseerd wonen waarbij we het accent leggen op de huiselijkheid vertrekkende van de uniciteit van elke bewoner.

Er is in het gebouw volop ingezet op beweging. Overal zijn er bewegingshoekjes met toestellen om kine te doen. Er zijn ook rustruimtes buiten de kamers voorzien. De vensterbanken zijn uitgewerkt als zitbank. Bedoeling is dat de bewoners hun kamer verlaten en in groep functioneren.

Maria Ter Ruste is een open gebouw. De gangen monden steeds uit op een zithoek, hierdoor komen bewoners met dementie nooit voor een gesloten deur te staan. Sinds de verhuis enkele maanden geleden is er opmerkelijk minder onrust onder de bewoners.

Publieke delen bevinden zich aan de straatzijde en werden transparant gemaakt door glasgevels die de toegankelijkheid verhogen en drempelverlagend werken. 
Op de benedenverdieping met de ruime en mooie onthaalruimte, waar zich een wifi-scherm bevindt met info over zowel de routing in het gebouw als de bewoners, zijn de gemeenschappelijke functies, zoals de cafetaria en het kapsalon, vergaderzaal of familietafel ondergebracht.

Met heel veel trots stellen we onze nieuwe thuis voor, wij bieden volgende diensten aan:

*   Assistentiewoningen
    Wij beschikken over 2 residenties (De Ceder en De Lork), samen goed voor 29 assistentiewoningen. Onze     assistentiewoningen staan voor: comfort, zelfstandigheid, sociaal en modern leven.

*   Permanent verblijf: rusthuis/RVT
    Ons woonzorgcentrum beschikt over 85 kamers voor permanent verblijf. Onze woonkamers zijn geschikt voor 15     bewoners waar wij het accent leggen op huiselijkheid.

*   Kortverblijf
    Wij beschikken over 4 kamers kortverblijf. De klemtoon tijdens het kortverblijf ligt op de zelfredzaamheid van de     bewoner te behouden of te stimuleren zodat de bewoner terug naar huis kan gaan.

*   Het Mobiel dienstencentrum Geselle
    Is een samenwerking tussen het OCMW Wingene, de gemeente Wingene en WZC Maria ter Ruste. 1 van de zaken     die wij hierbij aanbieden is ons dorpsrestaurant waar er dagelijks warme maaltijden worden aangeboden op     aanvraag.    

*   Het bewegingsatelier
    Ons bewegingscentrum staat ter beschikking van bezoekers. Er zijn diverse toestellen aanwezig om uw fysieke     gezondheid op peil te houden.

*   Vrijwilligers- en buurtwerking
    Ondersteuning van vrijwilligers vinden wij belangrijk, daarom zijn wij permanent op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

 

Vacatures bij deze organisatie

JobbeschrijvingGemeente
Huismoeder Wingene (Zwevezele)
Zorgkundige Wingene (Zwevezele)

Volg ons op: