Woonzorgcentrum Betlehem

WZC Betlehem is binnen de residentiële ouderenzorg reeds meer dan 35 jaar een referentie in de regio.

Het woonzorgcentrum is huiselijk ingericht en biedt in zowel inrichting als begeleiding een aangename en warme sfeer aan licht tot zwaar zorgbehoevende bejaarden, alsook bejaarden met dementie.

Via een samenwerkingsverband worden er in WZC Betlehem patiënten van het Nationaal Multiple Sclerose Centrum (Melsbroek), alsook volwassenen en bejaarden met een psychiatrische problematiek vanuit o.a. het Universitair Psychiatrisch Centrum Sint-Kamillus (Bierbeek) verzorgd.

Door middel van vraaggestuurde zorg trachten we ervoor te zorgen dat de bewoner de zorg- en dienstverlening ontvangt die tegemoet komt aan zijn noden, wensen en verwachtingen én die tevens voldoet aan kwalitatieve en professionele standaarden.

Het is ons doel om ervoor te zorgen dat de bewoner zich goed verzorgd en veilig voelt.

Het zorg- en facilitair personeel krijgt een uitgebreide en herhaalde opleiding specifiek in het omgaan met ouderen met dementie, fysiek zwaar zorgbehoevenden en personen met een psychiatrische problematiek.

In het woonzorgcentrum hebben de bewoners de keuze uit éénpersoonskamers, grote éénpersoonskamers, tweepersoonskamers en echtpaarkamers.

De instelling beschikt over volledig ingerichte kamers die eventueel met enkele kleine persoonlijke meubelen, fotokaders, schilderijen of planten kunnen worden aangevuld.

Elke kamer beschikt over een eigen sanitaire ruimte met lavabo en toilet, alsook een douche in onze nieuwbouwvleugels.

Alle kamers zijn uitgerust met een oproepsysteem, een aansluiting voor digitale televisie en een internetaansluiting.

Op de woonzorgcampus stelt GAW Windesheim tevens erkende assistentiewoningen aan alleenstaanden en koppels ter beschikking.

De bewoners betrekken een individuele assistentiewoning, waar zij in de grootst mogelijke vrijheid zelfstandig wonen en kunnen genieten van een basisdienstverlening.

In noodsituaties kan de bewoner via een oproepsysteem het zorgpersoneel van het woonzorgcentrum contacteren.

Op vraag van de bewoner wordt overbruggingszorg via externe partners georganiseerd.

Volg ons op: