vzw De Lork

Welkom in het buurthuis van vzw De Lork

In De Lork begeleiden we mensen met een beperking bij wonen, werken en vrije tijd.  Vanuit hun dromen en talenten, creëren we samen een warme thuis en een boeiende werkplek, een mensenleven lang. Dit doen we op een bezielde manier en met de volle goesting.

Op het vlak van wonen bieden we verschillende mogelijkheden aan: wonen in een groepsappartement of in een groepswoning, in een appartement met twee of alleen.  Afhankelijk van wat nodig is zijn begeleiders beschikbaar van enkele uren per week tot 24u per dag, om mensen bij te staan bij alle aspecten van het dagelijks leven. 
We hebben daarnaast een uitgebreid aanbod aan activiteiten voor onze cliënten.

In het kader van de Dag van de Zorg openen we de deuren van ons gerenoveerde activiteitencentrum, vlakbij het Anneessensplein, dat we hebben omgetoverd tot  buurthuis. 

Dagcentrum nieuw en anders

We willen ingaan op de vraag van de deelnemers om meer te kunnen doen met hun dromen, talenten en interesses.  We willen de deuren van De Lork verder open zetten. Tenslotte zijn we gevestigd in het hart van onze bruisend hoofdstad.  Daarom willen we dan ook een andere bril opzetten:

De Lork meer in Brussel
Veel van onze cliënten zetten zich in als vrijwilliger in Brussel.  Ze gaan wekelijks aan de slag gaan bij de brandweer, in de Ancienne Belgique, in het kinderdagverblijf Kiekeboe, op het kabinet van de minister van welzijn en op nog veel andere plaatsen.  Het opnemen van een rol in de samenleving, de zinvolle taak en de ontmoeting met nieuwe mensen vergroot de voldoening en het zelfvertrouwen.  In deze werking zullen we volop verder investeren de komende jaren.

Brussel meer in De Lork!
We vervangen ons klassiek activiteitencentrum door het nieuwe buurthuis, dat het voorbije jaar volledig werd gerenoveerd. Hierdoor willen we de grote diversiteit aan mensen in Brussel ook bij ons binnenbrengen. 
Ontmoeten zal er centraal staan en iedereen zal hier welkom zijn! Ons nieuwe aanbod zullen we voor een deel ook openstellen voor buurtbewoners. Ze zullen kunnen deelnemen aan workshops en uitstappen.  Vrijwilligers kunnen bij deze werking ook een grote rol spelen.

Een vernieuwd aanbod
In het nieuwe buurthuis zullen mensen de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen, zich te ontplooien, of om gewoon te doen wat ze graag doen en zich hierin verder te ontwikkelen.

  • In het bak-, brico-, ambachtelijk en semi-atelier maken we kwaliteitsvolle producten die we willen verkopen.
  • De Groei- en Bloeiacademie biedt de kans om bij te leren en je te ontwikkelen.  Voor leervragen van mensen zullen we samenwerken met vormingsorganisaties binnen en buiten Brussel.  Ook de kennis, ervaring of expertise van onze deelnemers, medewerkers, buren en vrijwilligers zullen we benutten om leersituaties op te zetten.
  • Tijdens workshops krijgen mensen met een gedeelde interesse of leervraag vorming van een deskundige met specifieke kennis en vaardigheden ter zake.
  • Relaxatie is belangrijk: snoezelen, handmassage, klankschalen, beeldende therapie, … het krijgt er allemaal een plaats!
  • Vrijblijvende activiteiten waaraan je mág maar niet móet deelnemen.  Dit kan een zangmoment zijn, een dansnamiddag, een film, een kwis,… waar zowel de deelnemers van het activiteitencentrum als mensen van de buurt aan kunnen deelnemen.
  • Uitstappen en vakanties: wandelen, marktbezoek, sport- en bewegingsactiviteiten, avond- en
    weekendactiviteiten, … veel is mogelijk. 

Kom dus kennismaken en proeven van al wat er mogelijk is! We kijken er naar uit om u te verwelkomen!

We voorzien:
-  een rondleiding
-  informatiestands
-  workshops
-  kinderanimatie
-  een hapje en een drankje

 

Volg ons op: