vzw De Lieve

Woon- en Zorgproject de Lieve Gent 

Gelegen in een groene omgeving aan de Vogelenzang te Gent, op wandelafstand van het stadscentrum en vlakbij tram-en bushalte, en naast het AZ St Lucas Gent, bevindt zich het zorgproject De Lieve.

Hotel met zorg
Het hotel met zorg is bedoeld voor mensen die na een ziekenhuisopname nog extra revalidatie of rust behoeven vooraleer terug naar de thuissituatie te kunnen gaan. Ook mensen die in afwachting van een vaste plaats in een woonzorgcentrum komen of mensen die voor een citytrip naar Gent komen, zijn welkom. In het hotel met zorg is 24u/7 zorgpersoneel aanwezig. Er is een team van kiné en ergo gericht op de behandelingen. Bij het hotel met zorg hoort ook een restaurant, alsook een kapsalon en ook is er een ruimte voorzien voor pedicure/manicure en gelaatsverzorging.

Assistentiewoningen
Het project omvat 64 ruime, moderne appartementen en is erkend door de Vlaamse Overheid als Groep van AssistentieWoningen.

Het gaat om:
-  moderne appartementen vanaf 77m² met terras
-  voldoen aan de nieuwste energienorm
-  aangepast aan levenslang wonen
-  onafhankelijk wonen

-  Alle assistentie is mogelijk met nachtpermanentie vanuit het Zorghotel
-  24u/7d zorgpermanentie
-  Ondersteuning woonassistent
-  alle faciliteiten zoals restaurant, ontmoetingsruimte van het Zorghotel zijn toegankelijk

Het zorghotel en de assistentiewoningen worden omgeven door een beschermde en voor de bewoners vrij toegankelijke tuin van ruim 1ha, en dit binnen de stadsring.

Verder wordt de site uitgebouwd met 62 private appartementen, waar indien nodig ook op vraag zorg kan verleend worden.

Daarnaast wordt voorzien in de bouw van 48 eengezinswoningen, in een groene parkzone. 

Op de site is momenteel reeds een kinderdagverblijf, zodat eigenlijk alle generaties vertegenwoordigd zijn en er een dynamiek van leven en beweging kan ontstaan. 

Het geheel wordt gebouwd binnen een woonerfzone. Auto's worden zoveel mogelijk voorzien in een ruime ondergrondse parkeerplaats (200 plaatsen). Ook is er speciale aandacht voor fiets en voetganger.

 

Vacatures bij deze organisatie

JobbeschrijvingGemeente
Zorgkundige Aalter Aalter Veilige have
Verpleegkundige Aalter (m/v) Aalter Veilige Have

Volg ons op: