VillaVip Bredene

VillaVip, een gelukkige thuis voor personen met een beperking

Een VillaVip-woning is een totaal nieuwe en ongekende woonvorm waar 10 volwassenen met een mentale of meervoudige beperking samenwonen met een zorgkoppel. Uniek, want in een VillaVip wonen de zorgbehoevenden samen met de zorgverstrekkers in een huiselijk en ongedwongen omgeving. En dit in een mooie hedendaagse woning die centraal gelegen is en architecturaal deel uitmaakt van het straatbeeld. Als échte zorgpioniers bieden wij een antwoord op de steeds groeiende vraag naar kleinschalige woningen waar eigen regie, kwaliteit van leven en een persoonlijke ondersteuning centraal staan. 

Wat een VillaVip zo bijzonder maakt, is dat het leven er zeer gewoon verloopt. Elke bewoner leeft er volgens zijn eigen interesses en passies. Er wordt veel aandacht geschonken aan het organiseren van een zinvolle daginvulling voor de bewoners. Het zorgkoppel gaat hiervoor actief aan de slag met elke individuele bewoner. Samen werken ze een persoonlijk programma uit en dit geheel volgens de mogelijkheden en interesses van de bewoner. Zo gaat in een VillaVip de ene bewoner gaan werken, de andere gaat naar de dagbesteding en nog een andere doet aan vrijwilligerswerk. Aangezien er steeds iemand thuis is (24u/24 ondersteuning), kunnen bewoners er ook voor kiezen om gezellig thuis te blijven. Samen koken, de dieren verzorgen of tuinieren. Daarnaast is er ook nog plaats voor hobby’s, sport en vrije tijd. De daginvulling wordt telkens volledig afgestemd op de bewoner zelf. Zo wordt er elke dag opnieuw gebouwd aan een thuis waar bewoners voluit kunnen leven.

VillaVip Bredene

Een hele geruststelling als je in een thuis kan verblijven waar je beperking geen grenzen kent. Ouders zullen zien dat dagdagelijks thuiskomen in een ‘Warm Bredene’ gekruid met veel humor en liefde als hoofdingrediënten helpen de toekomst uit te bouwen in deze moderne samenwoningsvorm. 

Leslie en Jef, zorgkoppel in Bredene

Onze ‘nieuwe thuis’ biedt plaats aan tien bewoners. Neerploffen in de zetel, wegdromen in een groene omgeving of meehelpen achter het fornuis, alles gebeurt ongedwongen bij ons. Wij helpen mee zoeken naar een zinvolle en op maat geschreven dagbesteding. Familie, vrienden en kennissen zijn steeds welkom. VillaVip Bredene vind je in een dichtbevolkte sociale en warme wijk op een boogscheut van een fantastisch vakantiegevoel met duinen, strand en zee. Samen maken wij een thuis van je dromen gekruid met de eeuwige lach van Leslie en de jarenlange levenservaring van Jef. 

“Bij ons betekent een knuffel heel veel, het geeft je warmte van twee armen om je heen. Een knuffel kost niks en geeft je zoveel kracht om door te gaan. Vaak tovert een knuffel een glimlach in ’t leven." Leslie en Jef kijken er naar uit om jullie te ontmoeten.

 

Volg ons op: