't Twijgje

‘t Twijgje is een activiteitencentrum voor volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die nood hebben aan aangepaste dagbesteding. Het is gelegen in het centrum van Turnhout. ’t Twijgje biedt kansen tot ontmoeting, zinvolle dagbesteding en arbeidszorg aan een 65-tal deelnemers.

Er is een uitgebreid aanbod.  In onze ateliers (hout, keuken, ontspanning, tuin, naai, krea) maken we diverse
artikelen en producten die we verkopen langs verschillende kanalen. We maken onder meer houten speelgoed, naamkapstokken, babytextiel, vlaggenlijnen, kaarsen, wenskaarten enzovoort. In onze keuken worden maaltijden bereid voor en door onze deelnemers. Tweemaal per week is er ontspanning. Een wandeling, een culturele uitstap, een sportactiviteit …
Op vraag van bedrijven of organisaties doen wij ook arbeidszorgopdrachten in ons activiteitencentrum. De opdrachten zijn divers. Zo doen we bvb etikettering, verpakken, lijmen....
Een multidisciplinair team begeleidt de deelnemers en de verschillende ateliers. Het team wordt bijgestaan door een aantal vrijwilligers. 

 De vrije tijd is er voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid regio Turnhout.  Elke maand voorzien we een aantal activiteiten waaraan je vrijblijvend kan deelnemen. Het aanbod is divers en kan gaan van een marktbezoek, sportactiviteit, concert, cinema enz.  Maandelijks verschijnt er een kalender met de komende activiteiten.

Naast het activiteitencentrum hebben wij ook nog een ontmoetingsruimte "de zoete inval". Mensen met een psychische kwetsbaarheid, familie, vrienden en buurtbewoners kunnen hier terecht voor ontspanning en ontmoeting.
Gezellig samen zijn staat centraal. Drankjes en soep zijn verkrijgbaar aan democratische prijzen. De zoete inval is elke woensdag en vrijdag geopend van 12u tot 16u30.

t Twijgje werd gesticht als autonoom activiteitencentrum in 1992. Sinds 2007 maakt ’t Twijgje deel uit van het zorgaanbod van Beschut Wonen Kempen. Tot op vandaag is er geen erkenning, noch financiering van de overheid
voor psychiatrische dagactiviteitencentra zoals ’t Twijgje. Daarom vragen we aan onze deelnemers een bijdrage van €3 per halve dag.

Voor algemene info en vragen omtrent 't Twijgje kan u ons steeds contacteren.

Volg ons op: