Scholengroep RHIZO: Huize August en Simstudio

Huize August en de Simstudio van Scholengroep RHIZO maken levensecht leren mogelijk!

Huize August en de Simstudio zijn twee innovatieve projecten waarbij praktijkgericht en levensecht leren centraal staan. Ontdek ze op de Dag van de Zorg!

Huize August, het ontmoetingshuis over generaties heen

Huize August is een ontmoetingshuis voor senioren en iedereen die wat gezelschap kan gebruiken. Op maandag-, woensdag-, en vrijdagvoormiddag kunnen bezoekers er terecht voor een leuke en zinvolle tijdsbesteding. Ze kunnen kiezen voor een kookactiviteit of een creatieve activiteit, of kunnen er gewoon de krant lezen, een spelletje spelen of een babbeltje slaan. We sluiten de voormiddag telkens af met een lekkere warme maaltijd of broodjesmaaltijd.

Leerlingen van de RHIZO Zorgkrachtschool en studenten van VIVATO Zorg en Welzijn en VIVES HBO5 verpleegkunde Kortrijk organiseren en begeleiden de activiteiten en zorgen voor fijn gezelschap. Huize August is zowel voor de bezoekers als voor de leerlingen en studenten een waardevol concept. We doorbreken de muren van het klassieke leslokaal en creëren een unieke leeromgeving waarin we mensen samenbrengen en een leuke tijd willen geven.

Interesse in dit concept? Misschien is Huize August een leuke plaats voor iemand uit je familie of kennissenkring? Snuif de sfeer op, verwen je smaakpapillen met lekkere koffie en zoetigheid en/of neem deel aan een creatieve activiteit. Bezoek ons tussen 13 en 17 uur op de Dag van de Zorg. 

Meer info op facebook.com/HuizeAugust.

De Simstudio, simuleren om te professionaliseren in zorg

De Simstudio is een realistisch nagebootste zorgsetting waar leerlingen van de RHIZO Zorgkrachtschool en studenten van VIVATO Zorg en Welzijn en VIVES HBO5 verpleegkunde Kortrijk volop hun technische en communicatieve vaardigheden zullen kunnen inoefenen.

De hoogtechnologische simulatiepop 'Susie' is het pronkstuk. Susie bootst zorgsituaties na op een realistische manier, maar in een veilige leeromgeving en bereidt zo de leerlingen en studenten voor op de stage en het werkveld. Geen goedkope investering, maar levensecht lesmateriaal van onschatbare waarde.

De officiële opening van de Simstudio vindt plaats op de Dag van de Zorg. Daarna gaat ons simulatieonderwijs van start. In de toekomst zullen ook professionals uit de zorgsector van dit leercentrum gebruik kunnen maken.

Benieuwd naar de Simstudio, de werking van ons simulatieonderwijs en de kunsten van Susie?
Welkom tussen 13 en 17 uur! 

Meer info op facebook.com/simstudio.be

Volg ons op: