Medisch Centrum voor Huisartsen

MCH neemt deel aan de Dag van de Zorg
Op 17 maart zetten we de deuren open van de polikliniek in Wezembeek-Oppem. Alle medewerkers kijken hier met enthousiasme naar uit. Het is een mooie opportuniteit om MCH voor te stellen aan het grote publiek.

Bezoek ons op de Dag van de Zorg en ontdek zelf het verschil tussen een polikliniek en een ziekenhuis. Neem een kijkje achter de schermen, volg onze interactieve rondleiding en leer onze specialismen kennen. Test je gezondheidsfuncties terwijl de kinderen hun knuffel laten onderzoeken bij de poppendokter of langs gaan bij de grime. Doe mee aan onze quiz en geniet van een hapje en een drankje.

Ons dynamisch team uit Wezembeek-Oppem zal je graag verwelkomen. Samen dragen we zorg voor je gezondheid!

Medisch Centrum voor Huisartsen
Met de oprichting van MCH in september 1966 streefden de oprichters ernaar om de uitoefening van de huisartsen-geneeskunde vergemakkelijken en verbeteren. Na de uitbouw van een labo en een polikliniek in centrum Leuven, volgde in de jaren ’70 ook de opstart van een polikliniek in Wezembeek-Oppem. Vandaag werken een 700-tal huisartsen uit Vlaams-Brabant en de Brusselse rand nauw samen met MCH. In de twee poliklinieken van Leuven en Wezembeek-Oppem houden ruim 100 specialisten raadpleging voor patiënten na verwijzing van de huisarts. Jaarlijks komen ongeveer 80.000 patiënten op raadpleging of op onderzoek. In het klinisch labo worden jaarlijks 4 miljoen analyses op vraag van huisartsen uitgevoerd. 170 medewerkers zetten zich, samen met de arts-specialisten, dag na dag in om de patiënten een professionele zorgverlening aan te bieden.

MCH focust op de meer gespecialiseerde zorg die dichtbij de patiënt, buiten de ziekenhuiscontext kan gebeuren. Door het systeem van verwijzing naar de specialist en terugverwijzing naar de huisarts belandt de patiënt niet onnodig in het ziekenhuis en wordt het zorgproces rond de patiënt opgebouwd. Op deze manier wordt overconsumptie van zorg vermeden.

Een centrum waar patiënten centraal staan
Door de opbouw van het zorgproces rond de patiënt, stelt MCH de patiënt centraal en gebeurt de zorgverlening op maat van de patiënt in een aangename niet-ziekenhuissfeer. MCH werkt met vaste afspraken, die de patiënt of de huisarts zelf online kunnen maken. De wachttijden zijn meestal kort. De patiënten worden altijd door de specialist zelf onderzocht en zij geven duidelijke verstaanbare en heldere informatie aan de patiënten. Een centraal medisch dossier per patiënt vermijdt dubbele testen en overlappingen van onderzoeken. 

Laagdrempeligheid, patiëntvriendelijkheid en toegankelijkheid van zorg zijn belangrijke aspecten waardoor patiënten graag naar MCH komen. De korte communicatielijn tussen huisarts en specialist zorgen ervoor dat de patiënt het gevoel krijgt dat de huisarts bijna real-time mee volgt wat er met hem/haar gebeurt. Patiënten kunnen persoonlijk hun medisch dossier online raadplegen via de beveiligde web applicatie en app ‘mynexuzhealth’. Via deze toepassing hebben de patiënten online inzage in de medische verslagen van consultaties en onderzoeken in MCH.  

Een polikliniek met vele specialismen
In de polikliniek van Leuven en deze van Wezembeek-Oppem houden meer dan 100 specialisten raadpleging. Er zijn 38 specialismen onder één dak. Van algemene heelkunde tot cardiologie, dermatologie, neurologie, orthopedie,
urologie en vaatheelkunde om maar enkele disciplines op te sommen. Het is voor de poliklinieken een grote meerwaarde dat alles onder één dak zit. De patiënt kan na zijn onderzoeken aansluitend de juiste specialist raadplegen en meteen een diagnose krijgen. De twee vestigingen hebben een eigen radiologie afdeling.  De patiënt kan er terecht voor verschillende onderzoeken: conventionele radiologie, mammografie, echografie en botdensitometrie. Ook op het gebied van medische beeldvorming kan MCH kwalitatieve en snel toegankelijke zorg aan haar patiënten bieden. 

Een labo op maat van de huisarts
Het labo werkt op maat van de huisarts. De huisarts kan rekenen op een goed uitgebouwd logistiek systeem van staalophaling en een digitaal aanvraag- en rapporteringssysteem. Huisartsen kunnen bij vragen rechtstreeks contact opnemen met één van de klinisch biologen van het labo. De labostalen worden door een eigen ophaaldienst ingezameld op verschillende tijdstippen overdag, ’s avonds en op zaterdag. Veel huisartsen in de regio verkiezen daarom om samen te werken met het laboratorium van MCH. Het laboratorium van MCH werkt aan geconventioneerde tarieven. Dit betekent dat er geen supplementen of administratieve kosten aangerekend worden. 


Vacatures bij deze organisatie

JobbeschrijvingGemeente
Internist Wezembeek-Oppem
Dermatoloog (M/V) Leuven & Wezembeek-Oppem
Psychiater (M/V) Leuven
Uroloog (M/V) Leuven
Medewerker onderhoudsploeg Leuven
Medewerker medisch secretariaat Leuven & Wezembeek-Oppem

Volg ons op: