Departement WVG / desocialekaart.be

desocialekaart.be, je wegwijzer naar zorg

Iedereen komt in contact met vragen die te maken hebben met zorg. Hulpverleners willen hun cliënten snel kunnen doorverwijzen naar de gepaste zorgaanbieder. Ook burgers gaan via het internet op zoek naar antwoorden op hun zorgvragen.  In die informatielawine is www.desocialekaart.be een objectieve, accurate en gecontroleerde website.

De gegevens van alle zorgaanbieders (zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers) in Vlaanderen en Brussel worden verzameld in één gestructureerde databank. We publiceren adres- en communicatiegegevens,
maar ook kwalitatieve informatie zoals algemene werking, doelgroep, openingsuren,…

De zorgaanbieders zelf worden actief betrokken bij het actueel houden van hun gegevens. Een redactie achter de schermen spoort hiaten op en corrigeert waar nodig. 

Contactgegevens van de zorgverstrekkers (KB 78) worden in samenwerking met de regionale eerstelijnsorganisaties gefaseerd opgenomen in de databank.  

Op de sociale kaart stand in Huize Sint-Vincentius, Het Anker kan je dit instrument beter leren kennen. We geven jou alle informatie die je nodig hebt om via de website www.desocialekaart.be zelf op zoek te gaan naar antwoorden op jouw zorgvragen. Zoek je contactgegevens, openingsuren, gegevens over algemene werking, doelgroep,...van organisaties in het ruime welzijnsveld (woonzorgcentra, voorzieningen personen met een beperking, lokale dienstencentra, huisvestingsinitiatieven, armoedeverenigingen, jeugdzorg, ...)? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Volg ons op: