De Wissel vzw - Rotonda

De Wissel VZW
De Rotonda is een afdeling van de Wissel, een CANO organisatie in de bijzondere jeugdhulp. De Wissel gaat voortdurend op zoek naar nieuwe methoden om haar opdracht met de haar toegewezen jongeren en gezinnen uit te oefenen. De Wissel wil niet op een eilandje leven en probeert daarbij contact te leggen met andere werelden. Zo maakt die zorg deel uit van de maatschappij en beweegt ze zich niet in de marge ervan.

Wat is De Rotonda?
De Rotonda is een begeleidingsinitiatief in het centrum van Leuven voor meisjes van 14 tot 21 jaar en hun naaste omgeving. Het is een afdeling van de Wissel uit Leuven, een organisatie die hier in 1981 opgestart werd door een groep vrijwilligers. In de Rotonda verblijven een aantal meisjes in een leefgroep. Anderen wonen nog thuis of worden begeleid bij hun zelfstandig wonen.

Waar we voor staan
Essentieel in de visie van de Wissel is het aanklampende karakter doorheen crisismomenten. De uitbouw van heel het begeleidingsaanbod is erop gericht om terug verbindingen te maken tussen jongeren en samenleving in een periode waarin er grote afstand en conflicten ontstaan zijn. Voor de Wissel is het dan ook van groot belang om zelf als organisatie goed verbonden te zijn met de lokale gemeenschap. Omgekeerd vinden ook al jaren vrijwilligers de weg naar de verschillende deelwerkingen van de Wissel om op heel diverse manieren een handje toe te steken. Ze zijn een absolute plus in onze dagelijkse werking.

Programma dag van de zorg
Ter gelegenheid van de Dag van de Zorg nodigen we je uit om een kijkje te komen nemen in de Rotonda vanaf 13u00 tot 17u00. We vertellen je over onze dagelijkse werking tijdens een rondleiding door ons huis. Je kan proeven van onze werking door deel te nemen aan een atelier of een cirkel. Een hapje en een drankje zullen klaarstaan. 

Volg ons op: