Dagverzorgingscentrum De Zwaluw en Zorgflats

In ons Dagverzorgingscentrum De Zwaluw:

bieden we een tijdelijke opvangmogelijkheid voor alle 65-plussers die nog zelfstandig of met hulp van mantelzorgers thuis wonen, maar overdag:
- zinvolle dagbesteding, sociaal contact, zorg en reactivatie zoeken;
- hun mantelzorger af en toe eens de nodige ruimte wensen te bieden (om bijvoorbeeld boodschappen te doen, om even te kunnen uitrusten om zo de zorg vol te kunnen houden, …).

Het dagverzorgingscentrum biedt een gezellige en aangename dagopvang. U krijgt er naast het middagmaal, ook twee koffiepauzes van ons aangeboden. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een gevarieerd activiteitenaanbod
waarbij lichamelijk en/of mentaal functioneren wordt gestimuleerd en onderhouden (ergo, logo). Indien gewenst kunt u ook beroep doen op onze hygiënische en/of verpleegkundige hulp- & dienstverlening (kapper, pedicure, bad nemen…).

Wanneer kan u bij ons terecht en wat betaalt u hiervoor?
Ons dagverzorgingscentrum is geopend elke werkdag van ‘s morgens 8u30 tot ’s avonds 17u00. 
De kostprijs bedraagt €24,10/dag. Indien u gebruik wenst te maken van ons busvervoer rekenen wij hiervoor €6,50/rit aan. Bij voorkeur werken we met dienstencheques. Uw eerste dag is gratis ter kennismaking. Sommige mutualiteiten bieden u een tussenkomst. Verdere info hieromtrent kunt u verkrijgen bij onze verantwoordelijke van het dagverzorgingscentrum of uw mutualiteit.

Contactgegevens:

Dagverzorgingscentrum De Zwaluw
Zwaluwenstraat 2,  8400 Oostende
Tel: 059 33 96 25
dezwaluw@gvo.be
www.sint-elisabeth-oostende.gvo.be

Zorgflats:
Wenst u samen te blijven wonen met uw geliefde partner, ook als deze extra zorgen nodig heeft? Kies dan voor een
zorgflat en laat de zorg(en) aan ons over. U woont vlak naast ons woonzorgcentrum; in alle vrijheid doch met zekerheid dat hulp steeds snel beschikbaar is.  

Wat is een zorgflat? 
Een zorgflat is een wooneenheid gelegen naast het woonzorgcentrum, dit met een aparte zorgingang voor onze medewerkers, zodat  toegankelijkheid & professionele hulp vanuit het woonzorgcentrum steeds mogelijk is. De flat
bestaat uit een woonkamer, volledig ingerichte compacte keuken, 2 slaapkamers, toilet, ruime badkamer met inloopdouche & bergruimte. Aansluitingen voor telefoon, internet, TV en distributie zijn aanwezig.  

Wie kan er bij ons terecht en wat betaalt u hiervoor? 
Onze zorgflats zijn bestemd voor echtparen of 2 familieleden (vb. 2 broers of zussen), waarvan 1 van beiden zorgbehoevend is. De prijs is afhankelijk van de grootte van de zorgflat, variërend tussen de €83 en €103. Voor meer info contacteer onze sociale dienst.

Contactgegevens:
Zorgflats, Sint Elisabeth vzw
Zwaluwenstraat 2,  8400 Oostende
Tel: 059 33 98 80
socialedienstoostende@gvo.be
www.sint-elisabeth-oostende.gvo.be

Volg ons op: