Campus Corsala

Campus Corsala is gelegen in het rustige en bosrijke Koersel. De campus verenigt diverse vormen van opvang voor senioren met een verschillende zorgbehoefte. Volgende zorgdiensten bieden we aan onder een dak:

Woonzorgcentrum Corsala is gelegen in de Pater Bellinkxstraat in Koersel in een rustige en bosrijke omgeving. We verzorgen en huisvesten senioren met een zware zorgbehoefte en/of tekenen van dementie. Dag en nacht staat een gemotiveerd en professioneel team klaar voor de verzorging en begeleiding van de bewoners. De seniors wonen en leven samen in kleine leefgroepen van maximum 12 mensen. Elke leefgroep is voorzien van een kleine kitchenette die wordt gebruikt voor kleine kookactiviteiten samen met de bewoners. Elke bewoner kan deelnemen aan allerlei activiteiten en dit volgens zijn eigen mogelijkheden en wensen.In totaal beschikt woonzorgcentrum Corsala over 60 kamers en 4 kamers voor kortverblijf.

Dagverzorging Corsala vangt licht tot zwaar zorgbehoevende senioren op om de thuiszorg te ontlasten. Dagelijks bieden wij onze bezoekers aangepaste verzorging en een zinvolle dagbesteding. We streven ernaar om de zelfredzaamheid te bevorderen zodat de senior zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven functioneren.

'Ter Linden' is een groep van 40 assistentiewoningen, gelegen op de site van woonzorgcentrum Corsala. Hierdoor is er in geval van nood altijd medische assistentie binnen handbereik. Alle woningen zijn aangepast zodat je met een mimimum aan ondersteuning nog zelfstandig kan wonen. Je kiest zelf je professionele hulp aan huis en indien nodig helpen we je met het opstarten van overbruggingshulp. Wanneer je in beperkte mate hulpbehoevend bent en je bent op zoek naar sociale contacten in een aangename en bosrijke omgeving dan is 'Ter Linden' een absolute aanrader. De eenzaamheid wordt doorbroken door de talrijke ontmoetingen met andere bewoners in onze ruime cafetaria waar je 's middags ook een warme maaltijd kan genieten tegen een democratische prijs. Bovendien kan je deelnemen aan allerlei festiviteiten en kijken naar optredens die vanuit het woonzorgcentrum worden georganiseerd.

Het seniorenrestaurant is gelegen op de site van woonzorgcentrum Corsala in Koersel. Elke dag kan je genieten van een heerlijke maaltijd in een gezellige omgeving samen met de bewoners van de assistentiewoningen. Onze vrijwilligers bedienen je met veel plezier en staan ook altijd klaar voor een leuke babbel.

Volg ons op: