AZ Jan Portaels

Over AZ Jan Portaels... 

AZ Jan Portaels is het algemeen ziekenhuis dat in 2002 ontstond uit een fusie van twee Vilvoordse ziekenhuizen. Het biedt toegankelijke basiszorg aan ten behoeve van de bevolking in de ruime regio Vilvoorde. Het ziekenhuis beschikt over 406 erkende bedden en is actief in verschillende disciplines, onder meer chirurgie, geneeskunde, geriatrie, oncologie, neurologie, geestelijke gezondheidszorg, moeder-kindzorg, spoedgevallenzorg, diagnostiek, diabeteskliniek, enz. Het AZ Jan Portaels stelt de patiënt centraal en hecht heel veel belang aan de kwaliteit van de zorgverlening in al zijn aspecten. Het ziekenhuis behaalde in 2017 de NIAZ-accreditatie (www.niaz.nl), een internationaal kwaliteitslabel.

Als één van de grootste werkgevers in Vilvoorde staat het AZ Jan Portaels voor een dynamische en open organisatie. Het ziekenhuis maakt ook deel uit van het zorgnetwerk Briant, samen met de partnerziekenhuizen Imelda (Bonheiden), het Heilig-Hartziekenhuis (Lier) en het AZ Sint-Maarten (Mechelen).

Bezoek ons op Dag van de Zorg: zondag 17 maart 2019

Het AZ Jan Portaels neemt voor de eerste keer deel aan Dag van de Zorg. Centraal staat het thema brein. Bezoek ons op deze opendeurdag en volg het brein van Martijn en Marjolijn, of ga in gesprek met de bekende Vilvoordenaar Ish Ait Hamou.

Martijn, 73 jaar: kampt met de ziekte van Parkinson. Terwijl de neurologische patiënt thuis zijn kamer een laagje verf geeft, krijgt hij plots last van hoofdpijn. De huisarts raadt aan om het nummer 112 te bellen. Ben je benieuwd naar het vervolg? Volg Martijns traject doorheen onze dienst Spoedgevallen, Radiologie, Operatiekwartier en meer.

Marjolijn, 42 jaar: na een opname heeft men het vermoeden dat psychische moeilijkheden aan de basis liggen van haar epilepsieaanvallen. Er volgen onderzoeken, gesprekken met verschillende zorgverleners. Uit Marjolijns patiëntentraject, dat ons o.a. doorheen het laboratorium, de dienst Patiëntenbegeleiding en Psychiatrie loodst, blijkt dat psychiatrische aandoeningen complexer zijn dan vaak aangenomen.

Naast de patiëntentrajecten van Martijn en Marjolijn, kan je doorlopend onze gang vol informatie en animatie rond het brein ontdekken, ook voor kinderen.

Last but not least organiseren wij om 10u30 ook een breinsessie waarin je in gesprek gaat met schrijver en choreograaf Ish Ait Hamou. Inschrijven voor deze breinsessie met Ish is verplicht: stuur een mailtje met jouw naam en het aantal deelnemers naar communicatie@azjanportaels.be.

Tot dan!

Volg ons op: