AZ Jan Palfijn Gent

Zondag17 maart zet het AZ Jan Palfijn Gent de ziekenhuisdeuren wijd open voor het grote publiek.

We bieden je een blik achter de schermen van het ziekenhuis en nemen je mee op een boeiende ontdekkingstocht via drie ziektebeelden waarbij "het brein" centraal staat: een beroerte, dementie en een psychiatrische aandoening.

Kom langs en ontdek via demo’s, infostanden, animatie en voordrachten hoe je brein werkt, wat er kan fout lopen en hoe een gezond of ziek brein eruitziet.

Iedereen is welkom van 10 uur tot 17 uur. Wie een job in ons ziekenhuis ambieert kan van 11 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur ook kennismaken met de medewerkers van werving en selectie en onze vacatures op de jobbeurs.

Het gevarieerde programma voor groot en klein vind je op www.janpalfijn.be.

Parcours

In het AZ Jan Palfijn Gent werken verschillende diensten en expertises nauw samen om een totaalbeeld van de patiënt te krijgen. Daarom brengen we in deze verhalen ook de diensten samen die in het ziekenhuis samenwerken voor deze aandoeningen: neurologie, geriatrie, medische beeldvorming, revalidatie, kinesitherapie, ergotherapie, logopedie, voedingsadvies, psychologen, psychiaters, sociale dienst… Bij de drie trajecten nemen we u mee van bij de eerste symptomen, via diagnose en behandeling, tot revalidatie. Ook preventie en nazorg komen aan bod.

We vertrekken van de gevolgen die deze aandoeningen hebben op het brein. Daarna ontdek en ervaar je zelf de impact op het dagelijkse leven van de patiënten en hun omgeving. Ons doel is om bezoekers op een toegankelijke manier informatie te geven over deze aandoeningen die veel mensen, al dan niet rechtstreeks, treffen. Wie vragen heeft, kan die ook stellen aan onze experts.

De medewerkers van de PAAZ (Psychiatrische Afdeling in een Algemeen Ziekenhuis) willen vooral het taboe op geestelijke gezondheidszorg doorbreken. Voor veel mensen zijn psychische problemen niet of moeilijk bespreekbaar waardoor het voor hen ook zeer moeilijk is om advies of professionele hulp te vragen. Met heldere en concrete verhalen willen we de bezoekers tonen hoe iemand met een psychiatrische aandoening kan geholpen worden en hoe het eraan toegaat achter de deuren van de PAAZ.

Voordrachten

Doorheen de dag laten we ook gastsprekers, auteurs en eigen
experts aan het woord over deze thema’s.

Zo brengt Brenda Froyen een straffe getuigenis over haar psychose na de geboorte van haar kindje en geeft Michaël
Portzky een lezing over weerbaarheid...

Het volledige programma is vanaf 22 februari te vinden op www.janpalfijn.beVacatures bij deze organisatie

Volg ons op: