Astor vzw - Residentie Schoolstraat

Kleinschalige zorgwoningen in het centrum van Wijnegem 

Woonproject 'Schoolstraat 41' richt zich voornamelijk op oudere koppels waarvan één persoon dementie heeft. Ze kunnen er zelfstandig samenwonen in een aangepaste, veilige woonomgeving waar gepersonaliseerde zorg op vraag wordt aangeboden.
Dit nieuwbouwproject bestaat uit een hoofdgebouw met twee compacte zorgwoningen aan de straatzijde met daarachter vijf kleine huisjes. 
Via een poort en een breed tuinpad krijgen bewoners toegang tot het binnengebied en de gemeenschappelijke tuin. Hier situeren zich de vijf houten huisjes met een uitstraling die past bij de kleine schaal en tuinomgeving. Deze aangename doorzonwoningen hebben een eigen voordeur en voortuintje. 
Alle woningen zijn zo ingericht dat ze beantwoorden aan de noden van de bewoners. Zo zijn ze rolstoeltoegankelijk, hebben ze een volledig uitgeruste keuken, een badkamer zonder drempels, een eenvoudig te bedienen systeem voor licht, verwarming, communicatie en veiligheid. Zorg is onzichtbaar aanwezig. Aantrekkelijk en comfortabel wonen komt op de eerste plaats.

Ontmoetingscentrum & woonassistent

Blijven deelnemen aan het dagelijkse, lokale buurtleven is belangrijk. Daarom worden activiteiten georganiseerd of kan u in een aangename omgeving kennis maken met buren en medebewoners. Daarvoor dient de ontmoetingsruimte. Wil je samen koken, of meerdere mensen uitnodigen? Er is een volledig uitgeruste keuken met eetruimte en zithoek die je altijd kan gebruiken.

Alle woonunits zijn erkende assistentiewoningen. Bewoners kunnen er steeds terecht bij de woonassistent met vragen, problemen en ideeën. Deze persoon helpt ook bij de aanvraag van zorg- en dienstverlening. Tijdens de nacht of bij noodsituaties kunnen bewoners beroep doen op professionele hulpverleners. Senioren met en zonder zorgbehoefte kunnen hier blijven wonen ook wanneer de behoefte aan zorg verandert. In uitzonderlijke gevallen is het misschien beter om toch te verhuizen. Dan staat Astor garant voor een plaats bij één van de zorgpartners. 

Astor vzw zoekt graag samen met jou naar de juiste premies of tegemoetkomingen bij jouw gemeente, de Vlaamse overheid en ziekenfondsen. De actuele huurprijzen kan je vinden op onze website: www.astorvzw.be/wijnegem

Informatie & rondleiding op aanvraag via

tel. 0472 51 08 72 (Astor vzw) of 03 430 75 94 (Woonassistent)
info@astorvzw.be - www.astorvzw.be

Astor vzw - ‘Welzijn voor iedereen’

Volg ons op: