Zorghuis Oostende

Tijdens de Dag van de Zorg kan je kennismaken met het Zorghuis in Oostende. We zijn een vrijwilligersproject die opvang biedt aan max. 3 mensen met kanker voor, na of tijdens hun behandeling. Het Zorghuis is er voor iedere kankerpatiënt die steun en verpozing zoekt en die even wil bekomen in een rustige omgeving.

De warme, huishoudelijke sfeer geeft de mensen extra moed om de behandeling te doorstaan. Wie in het Zorghuis verblijft is geen patiënt maar onze gast en is nooit alleen. De vrijwilligers zijn dag en nacht aanwezig. Ze luisteren naar het verhaal van de gast en zorgen voor een aangenaam verblijf. De coördinator is ook aanwezig en zorgt voor reen vlotte werken. Bovendien is zij steeds te bereiken als er vragen of moeilijkheden zijn. 

De vrijwilligers stellen geen medische of verzorgende handelingen. Hiervoor doen we beroep op de (eigen) huisarts en eventuele andere hulpverleners (vb. thuisverpleegkundigen, kiné, …)

Graag zetten we op de Dag van de Zorg even onze deuren open zodat je kan komen kennismaken met onze werking, rondleiding, informatie, het opsnuiven van de sfeer en de gezelligheid, … WELKOM! 

Vacatures bij deze organisatie

Jobbeschrijving Gemeente
vrijwilliger 8400 Oostende
Zorghuis Oostende
Pater Pirelaan 5
8400 Oostende
T. 059/44 62 06
Bezoek ons van 10 tot 17 uur