Welzijnsvereniging Mintus - WZC De Vliedberg

Mintus, de welzijnsvereniging van OCMW Brugge, organiseert op de Dag van de Zorg in het Woonzorgcentrum De Vliedberg een interactieve belevingswandeling in de persoonsgerichte zorgvisie. Deze zorgvisie wordt in alle woonzorgcentra van Mintus Brugge gebruikt. De wandeling toont je op een originele manier hoe wij werken. Misschien wil jij ook wel “thuiskomen” bij Mintus, als een van onze nieuwe medewerkers. Dan moet je zeker eens langskomen.

De interactieve wandelingen vinden om het uur plaats, telkens voor maximaal tien personen. Het is noodzakelijk om hier vooraf voor in te schrijven. Dat kan via deze www.mintus.be/dagvandezorg.

De interactieve belevingswandeling duurt gemiddeld één uur. Nadien staan onze ambassadeurs van de persoonsgerichte zorg jou graag te woord.

 

Behoeftenkokers

Met dit interactieve wandelparcours wordt het behoeftenmodel van de Brit Tom Kitwood gevisualiseerd. De vijf behoeften in dit model (comfort, erbij horen, hechting, identiteit, zinvol bezig zijn) worden helder voorgesteld in aparte ruimtes, de zogenoemde ‘behoeftenkokers’. Zo word je ondergedompeld in de persoonsgerichte zorg en in de verschillende toepassingen ervan.

In de woonzorgcentra van Mintus werken we al acht jaar op deze manier. Zowel de directie als de medewerkers zijn ervan overtuigd dat er niet altijd opvallende acties nodig zijn om aan de behoeften van de bewoners te voldoen. Het zijn de kleine handelingen, en de dagdagelijkse aandachts-, welzijns- en genotsmomenten die ertoe doen bij zowel bewoners als medewerkers.

Welzijnsvereniging Mintus - WZC De Vliedberg
Ruddershove 1
8000 Brugge
T. 050/32 74 50
Bezoek ons van 10 tot 17 uur