vzw Martine Van Camp

Welkom bij VZW Martine Van Camp in Diest. 
Vzw Martine Van Camp is een dienstencentrum voor meerderjarige personen met een beperking. Wij organiseren dagbesteding, begeleid werk, woonzorg en begeleiding aan huis. Dit wordt gerealiseerd door een deskundig multidisciplinair team dat samengesteld is uit begeleiders, orthopedagogen, maatschappelijk assistenten,verpleegkundigen,  een huisarts en een psychiater.

Kenmerkend voor onze voorziening is de sterk gedecentraliseerde werking. Op de Dag van de Zorg stellen wij dan ook meerdere vestigingen open. 

Een eerste site die men kan bezoeken is de vernieuwde zorgcampus, gelegen aan de Turnhoutsebaan 57, 3294 Molenstede. Hier kan u kennis maken met onze werking en ons aanbod.

Op deze centrale campus zijn verschillende woonentiteiten. Zo is er een eerste groep waar senioren samen met de begeleiders de dag doorbrengen met uiteenlopende huiselijke activiteiten zoals koken en praten over de actualiteit. Een tweede groep is er voor mensen met ernstige gedrags- en emotionele stoornissen, waar de infrastructuur is aangepast aan de noden van de cliënten. Tot slot is er een derde groep die bestaat uit personen met ernstige medische problemen. Onze infrastructuur werd tevens volledig aangepast aan deze doelgroep met onder meer een hoog-laag bad en een snoezelruimte. 

Op deze campus kan u ook één van onze dagcentra bezoeken. De dagbesteding wordt er georganiseerd rond vier pijlers. Een eerste cluster van activiteiten draait rond arbeidsmatige activiteiten: een bakkerij, semi-industriële activiteiten, meehelpen aan het opruimen van zwerfvuil,… Vorming is de tweede pijler: hier staan logopedie, actualiteit, computerlessen of een museumbezoek op het programma. Bewegen staat centraal in de derde pijler: paardrijden, zwemmen of netbal, het kan allemaal. Tenslotte is er ook tijd voor ontspanning, zoals naar een optreden gaan, een uitstap maken of snoezelen. Het
pakket wordt op een aangepaste wijze aan de verschillende doelgroepen aangeboden. 

Op de zorgcampus krijgen bezoekers ook uitleg rond vacatures en tewerkstelling in onze voorziening, onze vrijwilligerswerking en begeleid werk. 

Vanuit de zorgcampus wordt voor de bezoekers een pendeldienst voorzien naar de twee andere locaties:

In het centrum van Diest opent een tweede dagbestedingsproject, genaamd ‘De Spot’, de deuren. De Spot is gelegen in de Overstraat 37 te Diest. Hier bevindt zich onder andere een houtatelier waar we regelmatig samen met onze cliënten opdrachten uitvoeren. Zo bouwden we een leesruimte voor de school ‘De Pit’. U kan ook kennismaken met andere projecten die wij in samenwerking met de buurt en andere partners opzetten. 

Tenslotte kan u een rondleiding krijgen in ons studioproject in de Koning Albertstraat 88 te Diest. De cliënten leggen u uit hoe het wonen er georganiseerd is. U kan er een bezoek brengen aan een studio en de gemeenschappelijke ruimte, waar cliënten samen kunnen eten of tv kijken. 

Op deze locatie bevindt zich ook het bureel van de dienst inclusief wonen. Behalve studiowonen, wordt ook gedecentraliseerd groepswonen door deze dienst georganiseerd, waarbij drie tot vijf cliënten samenwonen in een huis. De dienst begeleidt tevens mensen aan huis, voor bijvoorbeeld administratieve ondersteuning of het zoeken van een vrijetijds- of dagbesteding. Onze begeleiders geven u hier graag meer informatie over. 

vzw Martine Van Camp
Overstraat 37
3290 Diest
T. 013/35.16.00
Bezoek ons van 10 tot 17 uur