Serviceresidentie Integra

Sterk team voor Integrale dienstverlening

De initiatiefnemers van serviceresidentie INTEGRA zijn Erik Buntinx en Gilbert Gerrits. Erik Buntinx is geboren en getogen in ‘Terkoest-Alken’. Hij is geneesheer-specialist, onderzoeker en echtgenoot van Hilde Bollen, huisarts. Gilbert Gerrits is sinds 1980 inwoner van ‘Terkoest’, hij is gehuwd met Annie Raymaekers (‘Juffrouw Annie’) en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het inrichten en uitbaten van assistentieflats en -woningen.

Erik Buntinx: ‘We staan zelf ook in voor de uitbating. Anders dan de klassieke projectontwikkelaars beschouwen wij onze Serviceresidentie INTEGRA niet als een vastgoedontwikkeling maar als een woonzorgproject. Linde en Koen, mijn dochter en schoonzoon, zullen als woonassistenten instaan voor de eerstelijnscommunicatie met alle bewoners. Ze wonen vlak naast de residentie zodat ze snel en gepast kunnen handelen.’

Modern en aangepast… met woonassistent naast de deur

De assistentiewoningen en -flats van Serviceresidentie Integra zijn volledig ontworpen en gebouwd met het oog op ouder worden. Ze zijn volledig aangepast aan de noden van een senior. 

In de eerste plaatse inzake ergonomie: afwezigheid van gevaarlijke drempels, aangepast en rolstoelvriendelijke sanitair, voldoende steunen, gemakkelijke brede deuren. Maar er is ook oog voor gezelligheid en design waardoor men bij het wonen in onze residentie zo min mogelijk een ‘rusthuis’- of ‘ziekenhuis’-gevoel ervaart. 

“Met een woonassistent als buur voel ik mij veilig. Ook mooi meegenomen dat ze mij bijstaan bij mijn administratieve en praktische vragen en bovendien ook zorgen voor gezellige momenten en mooie herinneringen tijdens de activiteiten samen met het animatie-team. 

De 11 flats zijn gelegen in een laagbouw van 2 verdiepingen en hebben een oppervlakte van 56 tot zelf 124 vierkante meter. Elk appartement heeft een terras, een ondergrondse parking en een berging. 

De 5 woningen, met een oppervlakte van niet minder dan 155 vierkante meter, zijn aan elkaar geschakeld. Elke entiteit heeft 2 slaapkamers, 2 terrassen, een privé tuintje en een carport. Bovendien zijn ze allemaal uitgerust met een eigen moderne privélift. Een unicum! 

Serviceresidentie Integra
Alkerstraat 32A
3570 Alken
T. 011/31 65 28
Bezoek ons van 10 tot 17 uur