Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald

Orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald behoort tot vzw Organisatie Broeders van Liefde en is de overkoepelende naam voor onze initiatieven in buitengewoon onderwijs, zorg voor personen met een handicap en jongerenwelzijn.
Historisch gegroeid vanuit een aanbod voor minderjarigen, nl. buitengewoon onderwijs met internaat, zijn we vandaag een intersectorale netwerkorganisatie. Het onderwijzen, laten groeien en ontwikkelen van kinderen, volwassenen en hun netwerk, is wat ons drijft.
Leven, leren en werken lopen hierbij door elkaar, wat maakt dat we op deze verschillende levensdomeinen tegelijk actief zijn.

Op dag van de Zorg ontvangen we de bezoeker op campus de Zilten, de plaats waar alles ooit begon. Gezien de aard van onze werkingen en de verspreiding ervan op diverse locaties,  zetten we onze deuren open  op één specifieke plaats, nl. de nieuwe leefgroepsgebouwen die we binnenkort in gebruik nemen. We geven er informatie over ons aanbod naar zowel kinderen als volwassenen.

Wil je weten wat mobiele begeleiding kan betekenen, wat dagbesteding of woonondersteuning kan inhouden, of wat BuSO Opleidingsvorm 1 eigenlijk is? Kom dan zeker eens langs. We gaan graag in op uw vragen!
Ben je benieuwd of werken in Sint-Idesbald iets voor jou is? Ga in gesprek met medewerkers en ontdek hoe we van Sint-Idesbald een boeiende werkplek maken.

Een hapje en tapje zijn voorzien, evenals kinderanimatie (in droge en warme omstandigheden).

Praktisch: Op Dag van de Zorg creëren we tijdelijk eenrichtingsverkeer in De Zilten. Inrijden via de Hoogledesteenweg.

Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald
De Zilten 52
8800 Roeselare
T. 051/26 43 00
Bezoek ons van 10 tot 17 uur