In Harmonie

Wie is In Harmonie?

In Harmonie is een bijzondere groepspraktijk in hartje Diest. Ons team bestaat uit zo’n 20-tal professionals. Je vindt ons in een charmant en beschermd herenhuis. Ieder verhaal wordt hier warm ontvangen en met de grootste zorg omringd. 

Eén van onze troeven is onze ruime diversiteit in huis. Je kunt bij ons terecht voor wellness, welzijn, gezondheid en workshops. In Harmonie brengt bovendien een leuke mix van klassieke en nieuwe therapievormen. Zowel voor de baby als voor de oma, de praters en de niet-praters, de beelddenkers en de analytici, mannen en vrouwen, fysieke kwaaltjes als emotionele knopen,… staan onze deuren open. Op ieder potje past een dekseltje. Volgens ons is dat niet alleen in relaties zo, maar ook in de hulpverlening! 

Op onze website www.huisinharmonie.be vind je een overzicht van alle disciplines in huis: schoonheidsspecialist, masseur, diëtist, psycholoog, loopbaancoach, huidconsulent, yogatherapeut, seksuoloog, muziektherapeut, behandelaar reflexintegratie, familiaal bemiddelaar, voetreflexoloog,… 

Waarom neemt onze groepspraktijk deel aan Dag van de Zorg?
In maart bestaat onze groepspraktijk 1 jaar. Zorg is de kern van wat we doen. Dag van de Zorg is de uitgelezen kans om te vieren wat we al hebben en vooruit te blikken naar waar we naartoe willen. We staan op deze dag extra stil bij vragen zoals: 

  • Hoe kunnen we onze zorg nog beter aanpassen aan de noden die leven?
  • Hoe kunnen we onze zorg nog dichter bij de mensen brengen? Hoe helpen we taboes doorbreken?
  • Hoe zorgen we er voor dat ons aanbod toegankelijk is voor iedereen? Hoe helpen we drempels wegwerken?
  • Hoe kunnen wij, collega’s, onze krachten bundelen zodat wie aanklopt zo snel mogelijk de juiste zorg op maat ontvangt?
  • Hoe kunnen we collega-hulpverleners motiveren om niet te concurreren maar samen te werken ten voordele van alle cliënteel?
  • Welke partners kunnen ons aanbod nog sterker maken? 

De antwoorden op deze vragen beantwoord je niet in je eentje. We hebben het geluk een knap team met een verscheidenheid aan kennis en kunde te hebben. Maar graag ontvangen we input van nog véél meer mensen. Daarom nodigen we graag iedereen uit om mee te komen denken en pionieren met ons. Wat is er nodig? Hoe kan het beter? Hoe kunnen we samenwerken? Tijdens Dag van de Zorg openen we niet alleen onze deuren. We grijpen ook de kans om te luisteren. Naar wat leeft aan noden en aan krachten. 

Nog een andere reden waarom we deelnemen aan Dag van de Zorg? Omdat elke gelegenheid goed is om ons schitterend herenhuis met de wereld te delen. Zij was onze eerste partner en ze blijft super belangrijk bij het realiseren van onze missie. We zijn trots op haar uitstraling en energie. Ze verdient het om in de kijker te staan. 

Wat wil In Harmonie graag tonen op zondag 15 maart 2020?

Op zondag 15 maart stellen we niet alleen ons huis en ons team voor. We willen ook tonen wat we na één jaar te vieren hebben.

Het voorbije jaar heeft ons team niet stilgezeten. We hebben elkaar beter mogen leren kennen, de basis voor een goede samenwerking gelegd en samen nieuwe hulpverleningsformules bedacht. We willen tonen hoe trots we zijn op het team en op haar verwezenlijkingen. Door de vruchten van het voorbije jaar te delen, hopen we nog meer mensen te kunnen laten meegenieten. 

Tijdens onze opendeurdag zetten we twee van ons unieke zorginitiatieven in de kijker:

Circle of support

Teveel mensen lopen verloren in het doolhof van het hulpverleningslandschap. Daarom ontwikkelde onze groepspraktijk de ‘circle of support‘. Tijdens een ‘circle of support’ ondersteunen we je bij het vinden van de meest geschikte hulp voor jouw noden. Je werkt er rond een afgebakend doel en wordt hierbij bijgestaan door meerdere therapeuten. Op een heel laagdrempelige manier krijg je de kans om kennis te maken met een rijkdom aan therapievormen. Je groeit en ontdekt waar je het meeste een klik bij voelt. 

Circle of connection

Niet iedereen heeft voldoende financiele middelen om in individuele sessies te investeren. Door een sterk en voordelig groepsaanbod uit te werken wil In Harmonie helpen voorkomen dat mensen (te lang) in de kou blijven staan. Circle of connection is een groepscirkel die gedragen wordt door verschillende collega’s in huis. Je wordt er geprikkeld en gevoed door de inbreng van 1) andere deelnemers en 2) verschillende therapeuten met verschillende invalshoeken. Circle of connection is een rijkdom aan verbinding die we iedereen toewensen. 

Kom onze circles ontdekken op 15 maart op Dag van de Zorg in Overstraat 2, Diest.
Welkom!

Overstraat 2
3290 Diest
info@huisinharmonie.be
0470/ 98 44 00

www.huisinharmonie.be
FB  @huisvoorlevensvreugde

Vacatures bij deze organisatie

Jobbeschrijving Gemeente
Osteopaat 3290 Diest
(Psycho)therapeut 3290 Diest
Stress- en burn-out coach 3290 Diest
Diëtist of voedingsdeskundige 3290 Diest
Logopedist 3290 Diest
Acupuncturist 3290 Diest
Psycholoog 3290 Diest
In Harmonie
Overstraat 2
3290 Diest
T. 0494/45 64 08
Bezoek ons van 10 tot 17 uur