Centrum Molenmoes

Centrum Molenmoes: Bijzonder en verbindend

Centrum Molenmoes is een afdeling van de Wissel vzw, een organisatie in de bijzondere jeugdzorg. De Wissel gaat voortdurend op zoek naar nieuwe methoden om haar opdracht met haar toegewezen jongeren en gezinnen uit te oefenen. Op een bepaald moment is het samen doen zoveel sprekender dan het zoveelste gesprek.
De Wissel wil niet op een eilandje leven en zoekt contact te leggen met andere werelden. Aldus maakt die zorg deel uit van de maatschappij en beweegt zich niet in de marge ervan. 
Centrum Molenmoes huisvest diverse projecten. Het dagcentrum Rizsas voor jongeren die tijdelijk niet op schoolgeraken en nood hebben aan een schoolvervangend project. Stretch-it dat door middel van uitdagende activiteiten (laag en hoog touwenparcours) jongeren en teams stil laat staan bij hun functioneren. EquiCanis dat door middel van paarden jongeren in contact brengt met hun zelf en hun zorgzaamheid. Daarnaast is er ruimte voor het experimentele: vrijwilligers draaien mee in de werking, dragen zorg voor het domein, telen groenten in de tuin, verwerken groenten tot liters soep voor bezoekers en de buurt, 
Samengevat: een plek die bruist en waar we jullie graag welkom heten op de dag van de zorg. Of later, voor een vrijwilligersdag of teamdag, die we samen met de jongeren voor u organiseren.

Meer info vind je hier op onze website

Tijdens de dag van de zorg ben je welkom om een kijkje te komen nemen. Een sprong van de pamperpaal, een ritje op het paard, andere mensen ontmoeten, een hapje en een drankje, je laten verwonderen,… Voor elk wat wils.

CAFE COPPENS PRESENTEERT
Tapas en dessertjes uit de wereld
Soep met ingrediënten uit de buurt
Dit alles met een snuifje lokaal muzikaal talent

DOORLOPEND
Rondleidingen en documentaire
Zoektocht ‘Ontdek onze plek’
Plantenruilmarkt door Tuinclub Molenmoes

SAMEN BELEVEN VAN 14-17 uur
Ervaringsatelier ‘Mens en paard’ (EquiCanis)
Belevingsatelier ‘Touwenparcours’ (Stretch-it)
Knutsel en crea-atelier voor jong en oud
‘De Raad’ als werkinstrument (Rizsas)

Bijzonder verbindend mag het zijn!

 

Centrum Molenmoes
Blauwmolenstraat 1a / Klein-Vlasselaar 14
3111 Wezemaal
T. 016/20 82 06
Bezoek ons van 12 tot 17 uur