Campus Corsala

WELKOM OP CAMPUS CORSALA
Campus Corsala is gelegen in het rustige en bosrijke Koersel (Beringen)  en maakt deel uit van de ouderenzorg van het OCMW van Beringen.
De campus verenigt diverse vormen van opvang voor senioren met verschillende zorgbehoeften.

Wij bieden u volgende zorgdiensten aan:

DAGVERZORGINGSCENTRUM CORSALA
Dagverzorging Corsala vangt licht tot zwaar zorgbehoevende ouderen op met als hoofddoel de thuiszorg te ontlasten.
Dagelijks bieden wij aan onze bezoekers aangepaste verzorging en een zinvolle dagbesteding. We streven ernaar om hun zelfredzaamheid te bevorderen waardoor de oudere zo lang mogelijk in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven functioneren. De dagverzorging is open van maandag t.e.m. vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Vervoer is niet inbegrepen in de dagprijs, maar kan indien gewenst aangevraagd worden bij onze diensten.

WOONZORGCENTRUM CORSALA
Het woonzorgcentrum richt zich naar zwaar zorgbehoevende en dementerende ouderen. Beide groepen van mensen wonen en leven samen in kleine leefgroepen van max. 12 personen. In totaal telt het woonzorgcentrum 60 kamers en 4 kamers voor kortverblijf.
Alle kamers hebben een eigen sanitaire ruimte en zijn identiek qua formaat en inrichting. De bewoner kan zijn/haar kamer ook een persoonlijk tintje geven met een eigen kastje, zetel of foto’s.
De bewoners eten altijd samen in de leefruimte die voorzien is van een kitchenette. Dit wordt gebruikt voor kleine, huiselijke kookactiviteiten.
Vanuit de leefgroep is er altijd toegang tot de tuin of het balkon.
Dag en nacht staat een gemotiveerd en professioneel team in voor de verzorging en begeleiding van de bewoners.

ASSISTENTIEWONINGEN TER LINDEN
Campus Corsala stelt 40 assistentiewoningen ter beschikking en deze zijn verbonden met het woonzorgcentrum.
Dit betekent dat in geval van nood steeds medische assistentie binnen handbereik is. Indien je in beperkte mate hulpbehoevend bent en je bent op zoek naar sociale contacten in een aangename omgeving dan is Ter Linden een absolute aanrader.
Alle woningen zijn aangepast zodat je met een minimum aan ondersteuning nog zelfstandig kan wonen.

 

Campus Corsala
Pater Bellinkxstraat 38-40
3582 Koersel (Beringen)
T. 011/44 92 00
Bezoek ons van 10 tot 17 uur