Assistentiewoningen Residentie De Laak

Welkom bij Residentie De Laak in Aarschot

Wordt het thuis wat moeilijk en wil je liever niet naar een woonzorgcentrum?


Wil je graag zelfstandig blijven wonen, maar in een veilige, comfortabele en beschermde omgeving, met zorgondersteuning op maat? ….Kom dan naar Residentie De Laak!
“Ik ben hier graag!” “We zijn hier heel content!” “We hadden dit eerder moeten doen!”  Deze reacties van tevreden bewoners zeggen zoveel meer dan een lange lofzang op onze residentie

Benieuwd  waarom tevreden residenten ons handelsmerk zijn?

De Residentie De Laak bestaat uit twee nieuwe, moderne gebouwen met alle aangepast comfort.  Ieder gebouw telt 24 woningen.  Er is een aparte inkomhal en een lift voor telkens zes assistentiewoningen.  In hetzelfde complex bevindt zich het woonzorgcentrum, vlot bereikbaar via het rustige wandelpad. De bewoners van onze assistentiewoningen genieten mee van de diensten die het centrum aanbiedt.

De combinatie van de aantrekkelijke dagprijs en het volledige aanbod aan voorzieningen maken Residentie De Laak onovertroffen in de regio.  Een betere prijs-kwaliteit en gelijkwaardig aanbod vind je nergens in de regio:

  • nieuwe ruime flats voorzien van een perfect uitgeruste keuken, een zonneterras, en inclusief garage en bergkelder.
  • optimaal gelegen in een groene omgeving en toch dichtbij het stadscentrum, het station en de bushalte;
  • “erkende” assistentiewoningen volledig in orde met de regelgeving;
  • verbonden aan WZC  “Demerhof”, met toegang tot alle faciliteiten van het centrum;
  • indien nodig, voorrang voor een plaats in het zorgcentrum;
  • permanente ondersteuning door de woonassistente.

Onze assistentiewoningen zijn nieuw en gebouwd volgens de moderne normen,perfect geïsoleerd en hebben dus een zeer laag energieverbruik.

Het appartement  is instap klaar; geen gedoe meer met het ophangen van verlichting of gordijnen, dat is allemaal kant en klaar aanwezig.

Je flat is ruim (73m²), met een riante badkamer, een ruime slaapkamer en een polyvalente kamer die als slaapkamer of bureel gebruikt kan worden. Er is een volledig uitgeruste keuken (koelkast, combi-oven, vaatwasser…) met veel opbergruimte en voldoende plaats voor een ontbijttafel met vier stoelen. Verder is er nog een bergruimte met aansluitingen voor wasmachine en droogkast. Er is een apart gastentoilet en een aangenaam zonneterras.
In de kelderverdieping beschik je over een auto-staanplaats en een private bergruimte.

De omgeving
Onze assistentiewoningen zien uit op een mooie binnentuin met verharde wandelpaden, zitbanken en een vijver, waar eenden en meeuwen om wat broodkruimels wedijveren.

De omgeving rondom is rustig en groen met uitgebreide wandelmogelijkheden.
Het rustige pad naast het vlakbij gelegen riviertje “De grote Laak” is een echte trekpleister voor onze residenten.
Residentie De Laak is gelegen aan de groene rand van Aarschot, maar toch dicht bij het gezellige centrum, op ongeveer 10 minuutjes wandelen.  De wekelijkse markt, de prachtige Onze-Lieve-Vrouwkerk,  het stadspark, ’sHertogenmolens, het begijnhof, allemaal op wandelafstand.  Aarschot heeft ook een rijk gevulde stedelijke bibliotheek en het cultureel centrum “Het Gasthuis” biedt een uitgebreid aanbod aan voorstellingen en optredens allerhande.  Veel van onze bewoners trekken ook regelmatig naar de donderdagse markt, of ze gaan eens lekker uit eten in ’sHertogenmolens, met een fraai uitzicht over de Demer.

Vrijheid in zekerheid
Je woont zelfstandig en je doet je zin. Niets moet, alles mag.
Vandaag een uitstapje naar Aarschot, morgen in de bruine kroeg van het woonzorgcentrum een
pintje drinken en met je nieuwe maten een kaartje leggen.
Het leven kan aangenaam zijn, met het gerust gevoel dat hulp en ondersteuning vlakbij is, mocht het toch eens nodig zijn.
Noodhulp is dag en nacht verzekerd met één druk op de knop.  Vanuit het vlakbij gelegen woonzorgcentrum is deskundige hulp snel bij u.

Kosten inbegrepen
In een gewoon appartement krijg je bovenop de huur nog een fikse rekening voor de gemeenschappelijke kosten.

In uw assistentiewoning zijn deze kosten inbegrepen in de dagprijs:
Het onderhoud van de tuin, het poetsen van alle gemeenschappelijke delen, nazicht en keuring van de liften, brandverzekering van de gebouwen, gebruik van de afvalcontainers.

Zorg en faciliteiten inclusief
Noodinterventies, crisis en overbruggingszorg, gebruik van de dag en nacht beschikbare permanentie met spraak- en terugspraaktechnologie, zit vervat in de dagprijs.

Op de 2de verdieping van het vlakbij gelegen woonzorgcentrum “Demerhof”  kan je gebruik maken van tal van diensten  en ontspanningsmogelijkheden.  De bruine kroeg, een bibliotheek, bioscoop, restaurant met dakterras, orangerie, fitnessruimte, biljart … En verder nog een kapsalon, een pedicure, manicure en een winkeltje met wat dagdagelijkse basisproducten.

De woonassistente
Onze woonassistente is je aanspreekpunt voor alle mogelijke praktische en administratieve problemen.  Met al je vragen, klachten of opmerkingen kan je bij haar terecht.  Indien nodig organiseert zij verpleegkundige verzorging, huishoudhulp, vervoer.  Ook een bezoek aan kapper of pedicure wordt door haar geregeld.  Een kapotte lamp of een ander praktisch probleem, je woonassistente zorgt voor een oplossing.

Niet langer vereenzamen
Zelfs een verstokte eenzaat wil af en toe wel wat contact met leeftijdsgenoten.
Bij ons kom je altijd wel een gelijkgestemde ziel tegen om samen een wandeling te doen, even te babbelen op de bank, een kaartje te leggen…
Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd waaraan je kan deelnemen als je er zin in hebt.  Een ideale manier om je medebewoners beter te leren kennen.
Er wordt vaak gelachen en “gezwansd”, de beste remedie tegen de kwaaltjes van de oude dag.

Kom op de Dag van de Zorg dit alles bekijken.  Geen van je vragen zal onbeantwoord blijven!

Aanmelden bij Onthaal WZC Demerhof  ​Wissenstraat 22, 3200 Aarschot

 

Vacatures bij deze organisatie

Jobbeschrijving Gemeente
test 3200 Aarschot
Assistentiewoningen Residentie De Laak
Mathildelaan 100
3200 Aarschot
T. 016/77 27 48
Bezoek ons van 13 tot 17 uur