• Schrijf je in voor de laatste infodag op 19 december!

  Omdat er onlangs nog veel organisaties inschreven voor Dag van de Zorg, organiseren we een laatste infonamiddag. Heb je nog twijfels om deel te nemen aan Dag van de Zorg? Dan ben je zeker welkom! Het wordt een namiddag met veel praktische info, tips & tricks en do’s-and-don’ts. Je kan er al jouw vragen stellen, ideeën opdoen en de nieuwigheden van de zevende editie ontdekken. Het infomoment gaat door op dinsdag 19 december in Gent (de locatie geven we binnenkort nog door). We starten om 13u en eindigen rond 16u30. Schrijf je organisatie hier in. Graag antwoord tegen ten laatste 12 december
  PS: voor organisaties die deelnemen aan Dag van de Zorg is deze infodag gratis. Anderen betalen 45 euro pp (excl. btw).
  Dit bedrag wordt terugbetaald bij inschrijving aan Dag van de Zorg.

 • Inschrijven kan nog tot 15 december!

  Goed nieuws! 219 voorzieningen en organisaties uit zorg en welzijn schreven zich al in voor de 7e editie van Dag van de Zorg. Maar, we steken graag nog een tandje bij en hopen dat nog meer organisaties er zullen bij zijn op 18 maart 2018. Inschrijven kan trouwens nog tot 15 december. Wacht niet langer en schrijf jouw organisatie vandaag nog in.

 • Het Zorgvehaal van het jaar,
  exclusief voor deelnemers van Dag van de Zorg 2018!

  Voor de derde keer op rij organiseren Rode Kruis-Vlaanderen en Dag van de Zorg in samenwerking met het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven het ‘Zorgverhaal van het jaar’. De winnaar van het 'Zorgverhaal van het jaar' wordt op 13 maart 2018 bekend gemaakt tijdens het Innovatiefestival van Dag van de Zorg en ontvangt een geldprijs van €10.000 om het project verder uit te bouwen. Daarnaast is er de publieksprijs: vanaf januari kan jullie achterban ook voor jullie zorgverhaal stemmen. Wie de publiekstrofee en €2.500 mee naar huis neemt, ontdek je ook op 13 maart. Meer info en inschrijvingen vind je op www.rodekruis.be/zorgverhaal. Bekijk alvast ook eens het filmpje van An Luyten (Manager Pers en Media Rode Kruis-Vlaanderen).

 • Een week lang de Zorg- en Welzijnssector in de kijker!

  Het thema van de voorbije editie blijft de kapstok voor de grootschalige opendeurdag van zondag 18 maart 2018. Dat geldt dit jaar ook voor de Week van de Zorg. Elke dag van de week belichten we een ander onderwerp of aspect van de sector, met als rode draad Samen Zorgkrachtig. Op maandag starten we met de eerstelijnszorg, op dinsdag organiseren we samen met in4care het innovatiefestival voor zorg en welzijn, op woensdag slaan we de handen in elkaar met de hogescholen en Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer en doen we een actie met de studenten, op donderdag nemen we tijd voor kinderopvang, op vrijdag zetten we mantelzorg in the picture en op zaterdag geven we massaal bloed in de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen. Als kers op de taart toont de sector zich op zondag Samen Zorgkrachtig tijdens de opendeurdag.

 • Save the date: dinsdag 13 maart 2018 innovatiefestival

  Tijdens Week van de Zorg werken Dag van de Zorg en In4care samen om een heus innovatiefestival te organiseren op Corda Campus, een innovatieve bedrijvensite in Hasselt. We werken in verschillende groepen, zodat alle deelnemers een goed inzicht krijgen vanuit verschillende perspectieven en iedereen meteen mee kan nadenken. Dát is participeren, door cocreatie samen nadenken om tot goeie producten te komen die de zorg verbeteren. Producten die de efficiëntie verhogen én zorgen voor meer hartelijkheid. Tijdens het innovatiefestival willen we samen zoeken naar concrete antwoorden voor problemen en vraagstukken die zich vandaag op de werkvloer stellen. Samen, dat wil zeggen met zorgprofessionals, beleidsmakers, kennisinstellingen, zorggebruikers, studenten, maar evengoed architecten en ingenieurs. Op deze manier hopen we ook te komen tot innovatieve, of eerder disruptieve, oplossingen. Programma en inschrijven binnenkort online.

Bezoek onze Facebookpagina •   
 •  

 •